onsdag 18 november 2009

Kvinna Faces Avgifter för Kissing Painting

Marseille, Frankrike (AP) - En kvinna har gripits misstänkt för att kyssa en tavla av den amerikanske konstnären Cy Twombly och kladdar med ben-vita duken med hennes läppstift, franska tjänstemän inom rättsväsendet sa lördagen.

Polisen sade att de greps kvinnan efter att hon kysste arbetet på torsdagen. Hon är att ställas inför en domstol i den sydliga staden Avignon den 16 augusti för "skador på ett konstverk," tjänstemän inom rättsväsendet sagt.

Målningen, som är värd cirka 2 miljoner dollar, visades på Museum of Contemporary Art i Avignon. Det är en del av en utställning planeras att köra på museet genom 30 september. Tjänstemän har inte lämnat några närmare upplysningar om målningen.

Twombly är känd för sina abstrakta målningar som kombinerar måleri och tekniker som teckning, repetitiva linjer och användning av graffiti, bokstäver och ord.

Född i Lexington, Virginia, 1928, Twombly har bott i Italien i nästan ett halvt sekel. Han vann det prestigefyllda Guldlejonet priset på Venedigbiennalen 2001.