fredag 26 februari 2010

If It's Facebook, It's True Love, Right?


WASHINGTON (Reuters) - För Facebook generationen, kärlek nu kommer med en drop-down meny.

Med profiler på Facebook socialt nätverk nästan de rigueur på campus, kan eleverna definiera deras relation status med menyval från "gift" till den fleråriga favorit, "It's complicated."

"Det är komplicerat" kan också beskriva den känslomässiga beräkningar folk i sena tonåren och tidiga 20-talet gör när de beslutar om deras relationer är vad de kallar "Facebook-värdig."

För Stephanie Endicott och Marcus Smallegan, första årets studerande vid George Washington University, tillkännager för världen att de hade funnit kärleken i ett kollegium studenthem var en no-brainer.

"Det var viktigt för mig att dela detta med mina vänner eftersom jag är så långt borta," Endicott, skolgång 3.000 miles bort från sitt hem i Maple Valley, Washington, sade hon knäppte Smallegan hand på en parkbänk på campus .

"Ingen av oss hade varit i en riktigt bra relation innan och vår blev riktigt bra riktigt fort, tillade Smallegan, som hade postat ett förhållande på Facebook gång förut, bara ha den där flickan flytta ut från stat och gör slut med honom via en textmeddelande på sin mobiltelefon.

Några av deras vänner har dock haft mindre harmonisk Facebook upplevelser. Såväl Endicott och Smallegan känna andra studenter som trodde de var i ett förhållande - bara för att få det hela att explodera när de försökte knyta sina två Facebook-profiler som ett par, ett alternativ som kräver samtycke från båda parter.

"Det var denna stora emotionella kris haveri" Smallegan sa en nära vän i Mellanvästern universitet som blev förkrossad när hennes CyberLink avböjdes av en ung man som trodde att de var "bara vänner."

Inte alla elever efter deras förhållande status. För vissa är det en fråga om privatliv. För andra handlar det om säljbarhet.

"Jag har aldrig ändrat min Facebook status - det har alltid varit singel, även när jag började engagera sig med flickor. Jag tycker det är bättre på detta sätt, tills du är mycket allvarligt, eftersom folk tittar, folk prata osv, och om det inte är super-allvarligt det kan förstöra en chans med en annan flicka! en ung man, som bad att hans namn skulle innehållas för att undvika att alienera sin nuvarande och många gamla flickvänner, skrev i ett e-postmeddelande.

Men för många par, som "Facebook-värdig" ger en status på en relation.

När ett par var "Going Steady" på 1950-talet, kan den unge mannen ha låtit sin flickvän bära hans Varsity team tröja eller gett henne sitt broderskap stift. Men 1960-talet svepte undan dessa ritualer. Nu Facebook länken har blivit en allmänt erkänd symbol för en relativt allvarlig avsikt kort att bedriva eller flytta ihop.

"För dem som i ett förhållande, det tema som hålls ekande var att Facebook har gjort det officiellt, säger Nicole Ellison, biträdande professor i telekommunikation och studier information vid Michigan State University som har studerat webbplatser för sociala nätverk. "Det var ordet de använde. Och när relationen föll isär, när du bröt upp på Facebook, det är då uppbrottet var tjänsteman.

Facebook ger även en liten röd förkrossat hjärta ikon när ett par spricker upp.

Duke University student Adam Zell instämde. "Att sätta det på Facebook har gjort det officiellt, säger Zell, som hade en" allvarlig sitta ner relationen prata "med sin flickvän förra året efter två eller tre månader tillsammans. De gjorde ett gemensamt beslut om att sätta "i ett förhållande" på Facebook, och profiler länk.

Dave Berkman, som har psykiska hälsa rådgivning vid University of Wisconsin kliniken, konstaterar att vissa elever känner sig tvingade att definiera sig själva på en Facebook-sida, eller tvångsmässigt uppdatera sin status och om igen.

"Människor har börjat använda det mer än telefoner, mer än SMS, mer än snabbmeddelanden, ännu mer än att tala personligen, sade han. "Det snabbar upp saker. Människor är benägna att fastställa om de är så att de kan visa andra människor (online)."

Om Facebook kan intyga en relation, kan den också förstöra en. Ellison i hennes forskning fått kännedom om ett ungt par i en "Facebook-värdig" relation. Men han var otrogen med en ung kvinna som naturligtvis såg upp sin Facebook-profil. När hon såg att han hade en "officiell" Facebook flickvän kontaktade hon den andra kvinnan.

"Då två av dem var i maskopi för att göra detta killes liv olycklig," Ellison sa. "Så om du är i ett förhållande och det finns med på Facebook, inte fuska."


torsdag 25 februari 2010

Varför kvinnor som Ugly Män


I en studie som avslöjas hemligheten om attraktion, har psykologer utforskade hur utvecklingen har påverkat vad som är inne och vad som inte står i det moderna parning och dating game.

För många kommer det att komma så liten överraskning. Kvinnor behöver inte nödvändigtvis gå till utseende, utan makt, rikedom och status.

"Det är inte så ser inte frågan till kvinnor, att de helt enkelt betyder mindre än andra saker - i synnerhet signaler om pengar och säkerhet", psykolog och författare Viren Swami hittades.

Studien, som ingår i hans bok The Psychology of Physical Attraction, fann också att vi är ett grunt gäng när det gäller midjemått.

Personer är inblandade i en olycka är mycket större chans att räddas, om de har en normal vikt än underviktiga eller överviktiga, kamrater.

Och när det gäller att locka män, det är inte ideal men WHR - waist-hip ratio - det är viktigt.

Medförfattare Adrian Furnham sa ju lägre WHR desto bättre, med kvinnofigurer som de i Scarlett Johansson och Marilyn Monroe den mest önskvärda.

Herr Furnham sa samhället hade förändrats från att värdera skönhet som robusta Tarzan slag till perfekt polerad Brad Pitts.

"Vi har alla utvecklats för att hitta andra människor attraktiva. Men ledtrådar för erkännande skönhet har förändrats under åren.

"Vi ser fortfarande ut för saker som tecken på hälsa, ett symmetriskt ansikte är attraktivt eftersom folk förknippar det med friska människor som producerar friska barn.

"Dessa dagar, bedömer vi människor främst genom sin kroppsstorlek och sedan av ansiktsdrag.''

Guys Only Buy New Underwear When Dating Someone New