lördag 11 juni 2011

Dating Online? Se upp av stavfel fel!


Dating kan ha blivit hi-tech, men romantiska ritualer fortfarande desamma, säger en ny studie. Precis som i traditionella dating, är online älskar fåglar påverkas av icke-verbala signaler som stavfel, antalet utropstecken och användning av grammatik.

Zoe Hazelwood, psykolog vid Queensland University of Technology (QUT), som lett studien, har funnit att traditionella och online dating är i själva verket mycket lika.

Till exempel fann hon icke-verbal kommunikation var också lika viktigt i nätdejting som det var i traditionell dating, enligt en QUT uttalande.

"Även online traditionella icke-verbala signaler är inte närvarande i vår undersökning fann vi människor dömer potentiella partners på saker bortsett från vad de säger, sade hon.

"Folk form visningar online baserat på saker såsom stavfel, användning av förkortningar, mängden utropstecken, användning av grammatik - sådana saker.

"De får inte bedriva en relation med någon om de inte gillar deras handstil, eller känner att de har dålig stavning."

En annan vana som är närvarande i traditionella och online dating tendensen var att presentera oss som - bara något - mer intressant och intresserade än vi faktiskt befinner oss i början av en relation.

Online dating också har gjort en väg för människor unga och gamla att nå ut och hitta samband, säger Hazelwood.

"En av de saker jag fann glädjande var att online dating sträckte sig över alla åldersgrupper, säger hon. "I vår forskning, var en av deltagarna en 76-årig kvinna. Hon och hennes sambo, som var i samma ålder, träffat online och var gifta. "

Hazelwood forskning funnit att traditionella daters och online daters hade ungefär samma takt förhållandet framgång - trots många människor att tro att nätdejting inte var så stor risk att bli så framgångsrik som traditionella dating.


torsdag 9 juni 2011

Online Dating Hjälper änkor och änklingar i sorgeprocessen


Enligt experterna är romantiska online dating spelar en viktig roll i sorgeprocessen. En ny krönika hur änka online daters använda deras profiler som en plats för att förstå det förflutna, samtidigt formulera en vision om ett framtida liv. University of Delaware kommunikation professorer Dannagal Young och Scott Caplan har samlat in mer än 500 online dating profiler från frånskilda och änkor / änklingar individer av båda könen i åldrarna 18 och 40 år gamla.

Prövning av profiler för tyda på sund inställning till förlust och beskriva tillbaka historien bakom skilsmässa eller makens död, är försöket att göra känsla av tidigare erfarenheter en handling som kallas "kognitiv omvärdering." De hade då funnit att änkor daters är mer benägna att nämna deras rygg berättelser online, jämfört med frånskilda prova att göra känsla av att finna mening i det och formulera en vision för framtida partnerskap.

Det sägs att de av dem som nämns ryggen berättelse är mer påtagligt troligt att beskriva hur upplevelsen förändrade dem till det bättre.

Caplan sa, "Många efterlevande make pekar på en förskjutning av prioriteringar och en ny uppskattning för livets bräcklighet efter maken avlider." Hon därmed sagt att man ska se det som en post-förlust upplysning.

Unga konstaterade dock att "Nätdejting verkar vara ett sätt att föra dessa sunda vanor tillsammans."