tisdag 22 februari 2011

Online dating branschen öka med 25% år 2010


Melbourne - Med den ökande populariteten för online dating, har analytiker förutspår att branschen sannolikt kommer att uppleva 25 procent tillväxt i år.

Det finns många dejtingsajter som gör att singlar för att leta efter romantik genom att skräddarsy önskemål när det gäller etnicitet, kroppslighet, religion och sexuell läggning.

Den australiska online dating industrin har redan upplevt en 5 procents ökning förra året och förväntas öka med ytterligare 5 till 10 procent i år.

En undersökning av mer än 3000 människor av dating hemsida RSVP, som ägs av Fairfax Media, utgivare av The Sunday Age, fann att 50 procent hade försökt online dating, medan 10 procent träffade sin partner på internet.

Business analysgrupp IBISWorld förutspår branschen för att tjäna nästan 100 miljoner dollar från prenumerationer och annonsering under 2010.

IBISWorld analytiker Edward Butler sade nischsajter blev mer användarvänliga.

"Baserat på religion eller intresse, gör de en hel del av detta arbete redan innan du registrerar dig och minska ansträngningen," The Age citerade honom som sagt. (ANI)