torsdag 7 oktober 2010

Fler kvinnor besöker online dating webbplatser


Försöker hitta en partner på nätet? Nya data tyder på att det är svårare för kvinnor än för män.

Nämligen: eHarmony besökare är 69 procent kvinnor, på katolska Match är det 72 procent, och på Love-Access.com en jättestor 87 procent är av Kräklan kön, enligt de uppgifter företaget Hitwise.

Siffrorna - som mäter trafiken, inte medlemskap på specifika platser - omfatta den vecka som slutade den 10 februari. Obalansen mellan könen tycks vara mer uttalad på webbplatser som erbjuder en premium-tjänst för att matcha upp människor, till exempel genom att kräva att användarna ska besvara en lång lista med frågor om sig själva, säger Bill Tancer, Hitwise s chef för global forskning. Webbplatser som lockar män tenderar helt enkelt att stapla bilder och profiler på en sida för användare att plocka igenom, förklarar han.

Som sådan hade dating powerhouse Match.com 55 procent kvinnor besökare jämfört med 45 procent män, medan Yahoo kontaktannonser visade något fler män än kvinnor - 51 procent jämfört med 49 procent - enligt Hitwise.

"Ju mer pengar och tid för att underteckna ett dejtingsajt, skulle mer plats skev hona," Tancer säger. "Och var mer gratis bilder tillgängliga ju mer webbplatsen skulle skeva manliga."

Han tillägger: "Jag tror vad uppgifterna visar oss ... är att kvinnor använder online dating som en faktisk tjänst för vad den är avsedd för." Under tiden "några manliga användare använder dejtingsajter mer bara för att titta på bilder av kvinnor."

Det var förmodligen för mycket att hoppas på att Internet skulle nivån dating fältet. Som sagt, siffrorna kunde erbjuda en viss lättnad för ensamstående kvinnor som nu har svårt bevis på att, ja, det är verkligen en djungel där ute.

eHarmony VD Greg Waldorf säger att hans webbplats medlemskap är mer balanserad än den trafik siffrorna antyder, men det finns "något fler kvinnor än män." Han gjorde inte erbjuda särskilda nummer.

Enligt hans uppfattning är fler kvinnor bra. "Jag tror att tenderar att attrahera män, säger han.

"Jag tror att attrahera män, vi måste göra det på olika sätt än att attrahera kvinnor, tillägger han. "Kvinnorna är mycket lockas till platsen baserad på integritet och säkerhetsfunktioner, jag tror en hel del män kommer exempelvis på grund av att de får mer svar på sin kommunikation."

Love-Berövad ensamstående mamma, Svart, 21, letar efter en fin svart man under 40 För tillfälliga vuxendating. Inga droger, ingen dramatik.

Man bordeel bezoeken, vindt vrouw part-time baan