lördag 9 juni 2012

Dating i distriktet


Street brus fyller bakgrunden som Sam Yagan pratar fort i hans mobiltelefon. Han har en talang för effektivitet. Han är en dating katalysator, en självutnämnd Och i februari, hans dating hemsida "nördiga matte kille." - OKCupid - inloggade 1,3 miljoner unika besökare.

Så när det var dags att ta reda på hur man ska möta människor, toppade sitt namn på listan av människor att ringa.

De flesta Washington-tenderar att vara arbetsnarkomaner, transplantat eller en kombination av båda. Med en allmän population som det är ensamstående missgynnas när det gäller att möta en potentiell partner.

"DC är - i särklass - den mest aktiva [om OKCupid] på en per capita", Yagan säger. "Andra städer inte ens komma i närheten."

Mer än 10 procent av DC: s befolkning är aktiva användare på sajten, enligt Yagan data, och 75 procent av dessa användare är yngre än 35.

Oavsett om du vill ta tech vägen, eller en mer traditionell väg, det är en grundsats att komma ihåg: "Du kan inte ta det för allvarligt," Yagan hävdar. "Folk blir avvecklas så upp om det."

Snarare än att frukta avstötning, acceptera att volymen är nyckeln: Oddsen att den första personen du möter kommer att vara något för dig är låg, säger Yagan, som tjänade en examen i matematik och ekonomi från Harvard, och senare gick på att ta emot en MBA från Stanford Business School. "Halva slaget tvingar dig att gå ut och träffa folk."

Så, var finns de bästa ställena att hitta andra kärlek som söker i distriktet?

Oavsett om det är att ta tag en post-arbete dryckesoffer på Off the Record baren i Hay Adams Hotel, eller ansluta din bärbara dator på Tryst i Adams Morgan, är platser där solo på folk tittar gemensamma hissar den börda av sårbarhet och gör mötet med människor känner sig mindre tvingade .

På Tryst är ett sammelsurium av soffor, stolar och bord utspridda för maximal komfort. Gratis Wi-Fi kan du arbeta (eller surfa på Facebook) medan du njuter av en kopp kaffe, te, mellanmål eller alkoholhaltig dryck. Beläget på den ofta hektiska 18th Street i Adams Morgan, är Tryst en oas.

TIA Scagliarnini den främre-of-the-disponenten, vill bar och café för att vara en avkopplande plats för människor som varken är hemma eller arbete, sade hon.

"Vi strävar efter att främja en gemenskap och göra det till en plats där människor är lättillgänglig."

Publiken är varierande, tillade hon: Studenter skriva doktorer eller examensarbeten, bokklubbar, journalister, konstnärer och företagare av alla ränder. Tryst har också en happy hour sju dagar i veckan och live jazz på måndag, tisdag och onsdag kvällar.

"[Tryst] kan vara vad du vill att det ska vara, egentligen", sa hon. "Vi är alltid fullt med folk, så att du aldrig behöver känna sig ensam eller skumma."

Men om du längtar efter något lite mer presidenten, huvudet ner i kaninhålet till källare Hay Adams hotellet.

Inom kasta avstånd från Vita huset, kan karikatyrer av Washingtons politiska kulturen ses i DIN. En återgång till en DC från förr är denna klassiker bar en plats som skall "ses men inte höras", säger Andrew Welch, mat och dryck chef för Hay Adams hotellet.

Vad betyder det, exakt?

"Namnet på baren talar för sig själv", Welch sagt. I huvudsak, vad som händer på Off the Record förblir off the record.

Centrum Närheten till politiska, affärs-och advokatbyråer ger i några stora namn, och Welch syftar till att upprätthålla kvaliteten upplevelsen för vilken stången är känd. Miljön främjar avkopplande samtal - rummet är utrustat med öppen spis - och en stor specialitet cocktail listan är körsbär på toppen.

Vad händer när du ställer in siktet på en tillhåll?

"Du måste utöka dina sökkriterier", säger OKCupid s Yagan, vars sajt använder matematiska ekvationer för att bestämma matcher, snarare än psykologi - vilket är grunden för andra dejtingsajter.

"Vi ändrade vägen dejtar fungerar", tillägger han. De flesta människor, säger han, begränsa sig till bara söka upp personer som passar in i deras förutbestämda uppfattning om en perfekt partner: en politisk tillhörighet, åldersgrupp eller annan egenskap.

"Folk säger saker som" Åh, skulle jag aldrig dejta någon fyra år yngre än mig. Verkligen? Förmodligen du skulle. "

På platser som har en atmosfär och kultur alla sina egna, slå upp en konversation och be om någons Twitter handtag är lätt. Och du vet aldrig vad som kan komma av det.

Scagliarnini, chef vid Tryst, sa hon nyligen inrättat en reservation för en man på en lördag kväll - vilket alltid är ett no-no på grund av hur upptagen kaféet kan vara. Men detta var ett speciellt tillfälle: Han hade mött sin nuvarande flickvän slumpmässigt på en viss soffa - och han ville föreslå på samma bit av sparsamhet möbler på samma natt två år senare.

Hon sa ja.

Seduction kanssa Dance