fredag 26 mars 2010

Förbud mot homosexuella rabbiner kan hävas


Av Rachel Zoll, AP Religion Writer

En viktig konservativa judisk ledare organiserar samtal landsomfattande berätta synagogor att rörelsen kommer sannolikt att rulla tillbaka sitt förbud mot viga öppet homosexuella rabbiner vid årets slut.

Han och två religiösa experter lag förbinder honom vid mötena försöker hjälpa församlingarna förbereda för den förvirring och obehag att följa.

Rabbin Jerome Epstein, Executive Vice President i Förenade synagoga konservativa judendomen, säger en kommitté bestående av forskare som tolkar judisk lag för flyttning sannolikt kommer att lossna förbud när de röstar i december.

Samtidigt förväntar Epstein de lärda kommer att stödja en politik som syftar till att hålla mer traditionella församlingar i luckan. Synagogor som tror judisk lag barer samkönade relationer fortfarande kommer att kunna hyra rabbiner som delar deras uppfattning.

Omröstningen i utskottet för judisk lag och standarder kommer att testa vad konservativa ledarna kallar sin "stora paraply" â € "som ger olika sätt att arbeta inom en rörelse. Det kommer också signal till samhället i stort hur långt det konservativa grenen kommer att gå att omtolka judisk lag.

"Kommittén kan acceptera â €" kommer att acceptera, jag tror â € "två eller flera" politik, Epstein sade i ett 24 augusti möte i New York konservativa judiska ledare. "En som verkligen bekräftar nuvarande position och minst en som kommer att liberalisera det."

Effekten av den motstridiga åtgärder kommer att vara att lokala judiska samhällen har större frihet. Konservativ seminarier, tillsammans med rörelsens uppskattningsvis 750 synagogor och mer än 1000 amerikanska rabbiner, får bestämma vilken policy att följa.

"Det kan skapa förvirring, kan det orsaka enorm ångest, kan det orsaka enorm spänning, kan det orsaka enorm oenighet," Epstein sa.

Omröstningen kommer som rörelsen försöker hålla fast vid en krympande medelväg mellan innovation och strikt tradition i amerikansk judendomen. Den konservativa grenen följer judiska lagen, samtidigt som begränsad förändring till moderna förhållanden.

Det har varit en svår väg att följa. Många konservativa judar har gått med de mer liberala reform bäck, som nyligen har överträffat den konservativa grenen som den största i Amerika. Reformrörelsen förordnar homofile och är mer antagning av interreligiösa par.

För konservativa judar söker striktare efterlevnad, har den ortodoxa grenen blivit ett populärt val. Den ortodoxa strikt hålla sig till traditionella tolkningar av judisk lag, som förbjuder kvinnor och homofile blir rabbiner.

Rabbi Joel Roth, en ledande religiös lärd och medlem av det konservativa Law kommittén ifrågasatte om människor med traditionell judisk syn på sexualitet kommer att stanna, även om panelen gör synagogorna utrymme för att acceptera eller avvisa homosexuella relationer. Roth sade att han har "ont" för att säga att han tolkar religiösa lagen som utestänger personer av samma kön kön.

"Jag vet att lagen i dess nuvarande orsakar smärta, sade han. Men smärtan är inte jämställas med omoral. "

Rabbin Elliot Dorff, vice ordförande i lagen kommittén och även en respekterad vetenskapsman, stöder viga homofile, säger "det är helt enkelt inte naturligt" kräva att de leva i celibat.

"Vi måste tolka Guds vilja i vår tid," Dorff sa.

Dorff och Roth reser med Epstein, med fler stopp är planerat till Atlanta, Philadelphia, Los Angeles och Washington, DC Trion också talade förra månaden i Toronto.

Debatten fokuserar på betydelsen av Tredje Mosebok 18:22, där det står "inte ligga med en man som man ligger med en kvinna", och 20:13, vilket säger en sådan handling är straffbart med döden.

Den senaste stora lagen utskottets omröstning om homosexuella relationer kom 1992, när panelen beslutade med överväldigande majoritet för att behålla förbudet mot öppet homosexuella rabbiner.

I den senaste diskussionen är 25 medlemsstater kommitté överväger rättsliga utlåtanden som kallas "teshuvot," för och emot förändring. Politik behöver sex röster för att godkännas. Även om det sker sällan, mer än en åsikt kan stödjas, lämnar lokala ledare att besluta sig för att följa. Det är resultatet Epstein förväntar sig.

Arnold Eisen, inkommande kansler den judiska Theological Seminary i New York, flaggskeppet skola för konservativa judendomen, personligen stöder viga homofile. Men han planerar att diskutera frågan med lärare och studenter innan antagning reglerna ändras.

Universitetet i judendomen i Los Angeles, som också tåg konservativa rabbiner, säger bara att den kommer att följa det politiska utskottet antar. Dock är Dorff skolans rektor och många tror att seminariet, om det är tillåtet, kommer erkänna öppet homosexuella studenter.

Konflikten kring homosexualitet speglar slagen i frågan i huvudlinje protestantiska grupper inklusive den episkopala kyrkan och Presbyterian Church (USA). Dussintals enskilda kyrkor lämnar kristna samfund på grund av tvister.

Roth säger att många konservativa judiska synagogor redan vet deras ställning i frågan, men andra kommer att bli strid efter utskottets omröstningar.

"Kommittén för judiska lagar och standarder, säger han," när vi diskuterar framtiden för hela rörelsen. Nothing less. "


måndag 22 mars 2010

Bröllop Off Efter Groom's Van, ägodelar Sunk


Whitehaven, England - Planer för bröllopet har sjunkit - tillsammans med den blivande brudgummens kläder, CD, DVD och hans van.

Polisen i nordvästra England har gripits Emma Thomason, 24, efter att hon påstås packade sin partners egendom i hans van, körde till hamnen och slutade på handbromsen söndag. Hon åtalades för grovt fordon med utan samtycke och släpptes mot borgen.

Händelsen följde enligt uppgift ett gräl mellan Thomason och Jason Wilson, 24, hennes partner på sju år och far till hennes två barn.

"Hon satte varenda sista klädesplagg jag hade bak i bilen. Allt jag var kvar med var kläderna jag hade på mig," Wilson till journalister.

"Jag har inte sagt henne än att bröllopet är avstängd, men jag tror att hon kan sätta ihop två och två."

Den van drogs upp ur vattnet på måndagen.

"Återvinningen var ganska svårt, var de tvungna att delvis tömma hamnen för att få fordonet ut, säger inspektör David Gartland Cumbria Police.

Copyright 2007 by The Associated Press.

Tips voor het Groot ontmoetingsplaatsen voor Dating