fredag 7 september 2012

Ålder Gap


Genom Wise Diva

När du datum mycket äldre eller mycket yngre människor, har du haft nog att navigera åldersskillnaden. När det blir smärtsamt uppenbart att du två är från helt olika generationer eller har raka motsatsen livsåskådning. Hur hand du skillnaden i ålder?

Mycket av det har att göra med mognad och kommunikation. Du hittar ett sätt att räkna ut skillnaderna genom att erkänna dem först. Det är inte bra att glömma den rosa elefanten i rummet.

En vän till mig dejtar någon mycket yngre än han är. Ändå är han lite förvånad över hur hon hanterar vissa situationer. Det känns som om han skulle förstå att det kommer med territorium dejta yngre. Jag uppmuntrar honom att klippa henne lite slack och påminna honom om hur han var borta vid hennes ålder också.

Har du någonsin undrar om dejting någon som är mycket äldre eller mycket yngre är värt alla justeringar som du måste göra?

De jag ser det, kommer varje relation har sin egen unika uppsättning av utmaningar. Om att hantera skillnaden i ålder är den tuffaste delen av relationen, så det är inte så illa. Då igen, jag har daterat inte (många?) 20-åringar på ett tag heller.

Vilken åldersintervall tror du är mest kompatibel med dig? Tror du ålder frågor alls?

Hur unga skulle du datum? Hur gammal?


torsdag 6 september 2012

Klargörande frågor för Dating singlar


Efter skilsmässan, när tiden känns rätt att börja dejta igen, finns det några saker att tänka på.

Vad händer med en annan person är inte alltid självklart på ytan. Tänk om du kunde samla information och därmed ägna mer uppmärksamhet åt djupet av en annan person med några välplacerade och välmenande frågor som du lär känna dem.

Det är bättre att ställa dessa frågor tyst först - och att bara vara uppmärksam. Titta på din dejt meta-kommunikation beteenden och kroppsspråk svar noggrant, med hänsyn till andning, ögonkontakt och tal mönster. Försök att lyssna och acceptera deras ord, men kontrollera med åtgärder.

Den första och den tredje frågan nedan är jättarna och innehåller en guldgruva av information för att avgöra om detta är en relation att fortsätta. Den mellersta frågan är informativ och mer om eventuella kompatibilitetsproblem vad gäller dagliga rutiner.

Den ordning i vilken dessa frågor rulla ut är upp till dig. Alla tre kan vara i spel samtidigt. Finns det för många röda flaggor med någon av dessa frågor? Om så är fallet, böjer ut så graciöst som möjligt medan du kan.

1.Foundational Frågor: Vad är din relation som med din mamma, pappa och syskon? Chansen är att svaret är någon blandning av en bitterljuv pågående arbete. Även de bästa relationer kräver arbete. Du måste höra vad som är bra och vad blir bättre. Vad är bra och inte så bra i en persons familj av ursprung kommer sannolikt att återspeglas i din dating relation.

Om du framsteg i dejting, får du förmodligen känna folk i svaren på frågan. Det är då du kommer att testas. Vad tränar med sina föräldrar är bara början. Det finns också svärföräldrarna, och halv-och styvbarn som du får vuxna relationer.

2. Aggregerade frågor: Vilka är dina ritualer? Vad var namnet på och sista gången som du läser en bok? Hur många timmar i veckan arbetar du, titta på sport eller affärer nyheter på TV? Vad är din tro praktiken? Vad sägs om att spela video-eller dataspel och hängande på Internet? Brukar du titta eller delta i porr? Vilka är dina fritidsintressen? Var tycker du semester?

3. Kicker Frågor: Finns det någon annan som tycker att du är deras betydande andra? En kär vän aviserad mig till detta. Man skulle kunna tro att en person är på marknaden endast om de är verkligt fria, men det är inte alltid fallet i denna tid av ambivalens. Den som verkar fri kan vara i själva verket i en ambivalent relation. Chansen finns att de inte kan berätta för dig, men kommer att visa dig och kanske berätta för dig om du frågar på rätt sätt.

Med alla dessa frågor, lyssna hårt och titta noga för vad som avslöjas och dold. Vad är den andra beredd att berätta för dig, om du kan fånga den?