lördag 30 oktober 2010

Dating webbplatser försöker nu för att förhindra skilsmässa


År 1995 försökte Matt Frassica, trött på singlar barer och uppställningar av vänner, hans hand på dating online. Där träffade han, och senare gifte sig, en kvinna som också gillade långa promenader i regn och hemlagade lasagne. De var även med i tidningen People som en prototyp av framgångsrika Cyber-romantik. Då sagan slut. Mr Frassica sade att han insåg att han var homosexuell, och skilsmässan var officiell förra året. "Vi undvek att lära känna den riktiga personen, säger 34-åriga företagens rekryterare i San Francisco. "Allt vi visste var de profiler av varandra." (Hans ex-fru bekräftar det.)

Mer än ett decennium efter det att internet revolutionerat dating - cirka två miljoner amerikaner uppfyllt sina makar online, genom en åtgärd - platserna inför en ny utmaning: att hålla dessa par tillsammans. Medan de flesta platser började fokusera på dating, de använder allt deras framgång i äktenskapet arenan som ett verktyg för marknadsföring - gör insatserna högre om dessa fackföreningar börjar gå söderut.

Medan många lyckligt gift par säger att de aldrig kan ha funnit en partner offline, det finns redan tecken på att möte en make på webben kommer med sin egen uppsättning av potentiella fallgropar. Vissa mål om äktenskapsskillnad, till exempel markera falska påståenden i online profiler som föranledde den första attraktionen. Dessutom, naturligtvis, finns det naturskador som kan komma med att lära känna en person praktiskt taget i stället för den gamla hederliga sättet.

Nu är webbplatser intensifiera sina ansträngningar för att säkerställa att matcher förra. EHarmony.com öppnar ett nytt "förhållande lab" i sommar, där några par som träffades via sajten kommer att övervakas under minst fem år för att se hur äktenskap biljettpriset. I ett initiativ kallades "Projekt Moses" internt, är JDate.com, en judisk singlar webbplats upphandlande en dating coach att utbilda kundtjänst representanter i relation rådgivning för par som kallar in True.com uppställningsplatser ett kompatibilitetstest (patentsökt) att det står följande normer som fastställts av American Psychological Association, ett mål är att minska skilsmässa.

Betoningen på äktenskap och äktenskap näring är vad dessa platser säger att de behöver göra för att fortsätta att expandera sin verksamhet. Efter dubbel-och triple-siffrig tillväxt i några senaste åren, utgifterna för online dating steg med endast 7 procent förra året, enligt en rapport från Online Publishers Association, en handel grupp. Rapporten visar att för första gången sedan 2002, överträffade musik och video downloads online dating som en top intäkt-maker på webben. (Adult underhållning övertrumfar nog dem alla, enligt vissa forskare marknaden, även om siffrorna är svåra att spåra.) En färsk undersökning gjord av Jupiter Research säger allvarligt daters - de som söker långsiktiga åtaganden - är 63 procent mer benägna att betala för online dating än andra daters. Sådan statistik är ett av skälen platserna tar smärtor att visa framgångsrika karriärer vid altaret.

Sökandet av dating webbplatser för att hålla passionen vid liv är desto mer angeläget eftersom demografisk statistik tyder på att den första vågen av skilsmässor bland online daters är just nu början. Medianvärdet längd första äktenskap som slutar i skilsmässa är åtta år, enligt en Census Bureau undersökning släpptes förra året. Online dating tog fart under 1995, med Match.com firar sitt 150-bröllop två år senare. År 2002 var denna typ av dating bli fast förankrade i den kulturella mittfåran.

Försöker pracka äktenskap resultat är nu en stor del av många webbplatser "affärsstrategier. Match skryta "dubbelt så många giftermål som någon annan i världen" på sin hemsida, ett påstående baserat på förra årets undersökning av 4.800 personer på Weddingchannel.com, en Los Angeles-baserade online-registret och bröllop planering service. Yahoo Personals har ett särskilt avsnitt ägnas åt framgångar, medan eHarmony girlanger korridorer av Pasadena, Kalifornien, säte med bilder av par på deras bröllop, bland annat med "eHarmony" i glasyr på en dator-formad kaka.

Men det finns inget statistiskt belägg för att bryta upp bland online daters är annorlunda från det nationella genomsnittet, någon skilsmässa advokater peka på anekdotiska bevis. Eric Spevak, ett New Jersey skilsmässa advokat, säger att så många som en av fem av hans kunder kommer nu från äktenskap som började på Internet. "Det finns inga konsekvenser på nätet - folk kan lova dig något, så engagemang är kortare och folk rusar in," säger Mr Spevak.

New York skilsmässa advokat Raoul Felder säger att han också ser mer Internet daters dela upp i sin praktik: "Det är vanligtvis en relation som baseras på fantasy eller förtvivlan, som inte bådar gott."

Falska påståenden om online dating profiler dyker upp i domstol som advokater använder tidiga dating profiler - med sina lögner om rikedom och status - för tecken attacker senare. Robert Hoover, en advokat i San Jose, Kalifornien, säger han kunde rycka vårdnad om barn från sin klients ex-fru bygger delvis på anklagelser om att hon hade använt hennes yngre syster fotografi i hennes dating profil för att lura män, däribland hennes blivande make , till e-post henne. "Om hon hade missuppfattat sig själv i det avseendet, hon kanske ger en missvisande bild själv i fråga om vårdnad," säger Mr Hoover. "Det var bara uppfostrade till att attackera henne trovärdighet."

Äktenskapsrådgivare och advokater skilsmässa säger att de ofta slås av hur mycket av det som förenar människor på nätet i slutändan bidrar till upplösningen av relationen.

Ett av kännetecknen för online dating, till exempel, är den snabba intimitet drivs av innerlig profiler som kan gå på för sidor och avslöja allt från en persons favoritmat till en svaghet för tatueringar. Med fokus på dessa attribut, vissa psykologer säger, gör att potentiella friare mer benägna att förbise någons avigsidor. En 2004 Match studien säger 11 procent av sin gifta par var "kär innan någonsin möte ansikte mot ansikte."

Online courtships sker också inledningsvis via e-post, ett särskilt missvisande sätt att kommunicera som inte tar hänsyn till tonfall eller ansiktsuttryck. Och experter säger online daters som grupp tenderar att vara mer intresserade av äktenskapet och därför mer benägna att tjuvstarta.

Det tog Carolyn Fellwock och Charlie Watson bara 11 månader att vigas efter mötet på Yahoo Dejting - och tre år mer för att kalla det slutar. Paret delade uppskattning för filmkvällar och hemgjord grytor visade sig vara någon match för deras käbbel över hur att disciplinera sina barn från tidigare äktenskap eller det bästa sättet att tillbringa familjens besparingar.

"Jag kan inte tro det är över," Ms Watson säger nu. "Jag verkligen trodde att jag hade hittat en själsfrände."

En sträng av misslyckade relationer kan innebära fler abonnemang för ett online dating site, naturligtvis, men många företag säger att de är mer intresserade av att bygga ett varumärke bygger på framgång. Med flera platser funderar planer på att filial till tjänster för andra frågor om familjeliv, från barnuppfostran till besvärliga svärföräldrarna, företag efterlyser ett bra äktenskap grunden för kundlojalitet. "Om de verkar vara lyckliga i sitt äktenskap för första åren men inte sista, som inte gör någonting för oss, säger Ron värdig, produktchef för medlem intäkter på BlackPlanet Love, en amerikansk singlar webbplats. "Vi vill bygga familjer."

För de relationer som går sönder, dejtingsajter har några inbyggda skydden, främst i form av avskrivningar medlemmar måste samtycka till att med ett musklick. Match i språk liknar den för andra webbplatser, förklarar sig inte ansvarig "för några som helst skador" från känslomässig stress till kroppsskada. Webbplatser med personlighetstest och kvasi-rådgivning ingår också dispens säga sådana tjänster är inget substitut för professionell hjälp.

Match har redan en del publicitet huvudvärk till följd av en nyligen stämning över "datumet bete" - flirtig e-post från falska daters att hålla abonnenterna komma tillbaka. Yahoo Personals också bli stämd för påstått utstationering falska profiler. Båda företagen har förnekat dessa påståenden som bedräglig och kämpar stämningarna, vilka syftar grupptalan status.

Anna Murray, en 39-årig New York-teknik verkställande, vet fallgroparna i online dating. Hennes lösning. Hon sprang hon Match friare av hennes terapeut "Hon skulle läsa mellan raderna som bara en bra personlighet Profiler kan göra, säger Ms Murray, nu gift. När du presenteras med sin blivande man profil, minns hon, hennes terapeut levererade motivering: "Hon sa:" Han är inte en krypning. " "

Medan vissa webbplatser att spåra deras giftermål är nära - eHarmony säger 16.500 av sina kunder knöt knut under ettårsperioden fram till augusti 2005 - andra säger att det är för svårt att spåra exakt. Enligt Pew Internet & American Life Project, en ideell forskningsorganisation, uppskattningsvis två miljoner gift Internet-användare i USA träffade sina makar online - det är ungefär hälften av det totala antalet personer som gifte sig förra året.

För att behålla sin framgång, säger eHarmony har avslagits 1.400 tusen sökande som den anser inte äktenskap material - de kämpar med missbruk, till exempel, eller har mer än tre misslyckade äktenskap under sitt bälte. Genom sin relation labb, hoppas bolaget även olyckliga par kan hjälpa orsaken till bestående matcher, genom att märka mönster i misslyckades kopplingar kan eHarmony tweak sin "kompatibilitet matchande system" för att åtgärda problemet. Till exempel, säger grundaren och ordförande Neil Clark Warren han märkt sörjande änkor och änklingar tenderar att gå för snabbt i rebound relationer, skapar spänningar på vägen. "Vi har ett enormt intresse för alla dessa par, säger Dr Warren.

Post-Gazette.Com

Tyst Logger Plus


tisdag 26 oktober 2010

Man stjäl urinprovet


En man erkände att bryta sig in en Porter County skyddstillsyn kontor och stjäla två urinprov, även sitt eget, uppger polisen.

Joseph Klinkman, 23, av Valparaiso står inför ett inbrott avgift för tisdagskvällens inbrott. Stölden upptäcktes onsdag morgon på Porter County Pact kontor, som driver program för fångar, före detta brottslingar, brottsoffer och vittnen.

En domare hade beordrat Klinkman att genomgå programmen genom Pact på grund av en tidigare narkotikainnehav avgift.

Valparaiso kriminalpolis Sgt. Jeff Balon sade Klinkman bröt sig in i PACT kontoret genom att skjuta mellan en luftkonditionering och ett fönster, sedan nåddes i och tog tag i prover från ett arkivskåp.

"Han hade varit i ett par timmar innan och gav ett urinprov," Balon sagt. "Han såg de testade för ett läkemedel han inte tror att de testade för. Han fick panik."

Klinkman tog sitt eget urin prov och en som en vän, sa Balon. Den andra mannen var inte tros ha deltagit i inbrott

Båda männen beordrades att ge nya urinprov onsdag, och båda kan drabbas av sanktioner om de testar positivt.

Chief Skyddstillsyn Officer Neal Hannon sade att han aldrig sett en sådan stöld i hans 37 år på jobbet.

"I allmänhet har människor inte har en önskan att hämta sin egen urin, sade han.