onsdag 29 juni 2011

Garage Sale Nät Nästan en miljon dollar


LOS ANGELES (AFP) - Rock superstar Ozzy Osbourne skalle inredda sneakers säljs för 2625 dollar och hans gemmed statyett av Frankrikes berömda Eiffeltornet väckts i 10.000 dollar.

Den legendariska Black Sabbath bandets frontfigur favorit rånar hämtade 1625 dollar och ett brons djävul huvud som hängde på en dörr i familjens hem i Beverly Hills köptes för 8750 dollar.

Vad uppgick till ett Osbourne familjen loppmarknad genomfördes i namn av välgörenhet väckts i 800 tusen dollar, dubbelt så mycket som förväntas av Southern California auktionshuset att hanteras händelsen.

En guldgruva av möbler, konst och minnessaker som tillhör Osbourne, fru Sharon och parets barn gick under klubban i Beverly Hills i en två dagars försäljning som slutade lördag.

Intäkterna från försäljningen kommer att doneras till Sharon Osbourne Colon Cancer Program vid Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles.

Mer än 500 partier från den Osbournes hem - en Beverly Hills herrgård, en Malibu strandhus och en herrgårdsmiljö i Buckinghamshire - såldes.

"Sharon vet hur man har en förstklassig loppmarknaden," Juliens Auctions verkställande direktör Martin Nolan sa efter budgivning stängd.

En hund säng ges till Osbourne hund, Mimmi, av rock ikon Sir Elton John såldes för 2375 dollar och det vinnande budet på Osbournes batskin päls var 3300 dollar.

En budgivare betalade 5250 dollar för ett par Osbournes solglasögon varumärke runt.

Under tiden kom ett brons skulptur av ungerska konstnären Jozef Rona i 56.250 dollar och Osbournes "anpassade biljardbord såldes för 11.250 dollar.

Auktionen innehöll en rad designer klänningar, antika möbler, konst och registrerar guld tillsammans med egendomliga objekt som var en del av Osbournes "färgstarka släkthistoria.

"Sharon har en stor smak i konst och möbler, så vi hade vår normala fin och dekorativ konst marknaden", auktionshuset vd Darren Julien till AFP på söndagen.

"Det var kul att se några av de särskilt allvarliga Ozzy fansen bjuda mot dessa förfinade konsten köpare."

Auktionen lockade en aldrig tidigare skådad 4000 registrerade anbudsgivare från minst 15 länder.

Det var dubbelt så många anbudsgivare som drogs till auktionen Juliens innehas för Cher minnessaker, säger Julien, med hänvisning till den berömda sångerska och skådespelerska.

"Det var en massa människor tävlar om att få en bit av Ozzy och Sharon," Julien sagt. "Det budgivning hade feber."

En budgivare betalade 4500 dollar för Yamaha Banshee fyrhjuling som Osbourne körde när han drabbades av en nästan dödlig kraschen år 2003.

Objekt med i MTV verkligheten tv-serien "The Osbournes" och från familjens hem i Beverly Hills var de mest eftertraktade, enligt Julien.

"Den största begäran folket ville det var mer tidig Ozzy grejer", Julien sagt. "Han är väldigt sentimental. Det finns inte en massa saker han ville skiljas."

Jomfruer Få gratis billetter til New York Play