onsdag 17 november 2010

Äktenskap och stor vetenskap blanda inte


För flera år sedan, analyseras Satoshi Kanazawa, sedan en psykolog vid University of Canterbury i Christchurch, Nya Zeeland, en biografisk databas med 280 stora vetenskapsmän - matematiker, fysiker, kemister och biologer. När han beräknad ålder av varje forskare vid toppen av sin karriär - provet har övervägande manliga - Kanazawa noterat en intressant trend. Efter ett krön under tredje decennium av livet, vetenskaplig produktivitet - föll av dramatiskt med stigande ålder - vilket bevisas av stora upptäckter och publikationer. När han såg på den äktenskapliga historia provet, fann han att nedgången i produktiviteten var mindre allvarlig bland män som aldrig hade varit gift. Som grupp ogift vetenskapsmän fortsatte att nå långt in i sena 50-talet, och deras priser i nedgången var långsammare.

"Produktiviteten av manliga forskare tenderar att sjunka direkt efter äktenskapet, säger Kanazawa i ett e-postmeddelande intervju från sin nuvarande tjänst vid London School of Economics och statsvetenskap i Förenade kungariket. "Forskare tenderar att" avstå "från vetenskaplig forskning på äktenskapet, precis som brottslingar avstå från brottslighet på äktenskapet."

Kanazawa är kanske kontroversiella perspektiv är att en evolutionär psykolog. "Män bedriva vetenskaplig forskning (eller göra något annat) för att locka kvinnor och gifta sig (om än omedvetet), säger han. ? "Aktuellt i varuhuset € ™ s den punkt att göra vetenskap (eller något annat) om man redan är gift äktenskap (eller rättare reproduktiv framgång, där män kan oftast nå endast genom äktenskap) är målet, vetenskap eller något annat män gör är . utan ett medel Ur mitt perspektiv, forskare är inte annorlunda än någon annan, evolutionspsykologi gäller alla människor lika, tillägger han.

Äktenskapet Toll om kvinnor

Äktenskapet har också visat sig ha en negativ inverkan på karriären för kvinnliga forskare. Data från National Science Foundation visar att kvinnliga, doktorand framstående vetenskapsmän och ingenjörer är mindre benägna att vara gift än deras manliga motsvarigheter (66% mot 83%). Bland de gifte sig, men kvinnor är mer benägna att konfrontera problem tar emot två-karriär äktenskap - den anledningen att de är dubbelt så stor risk som män att få en make som arbetar heltid.

Lägg barn till mixen, och problemet förvärras. Forskning av Kimberlee Shauman, biträdande professor i sociologi vid University of California, Davis, konstaterades att tid för födelse och uppfostran utgör en betydande, ofta oåterkallelig hinder för en womanâ € ™ s karriär.

Äktenskap som ökar Karriär

Är äktenskap verkligen och oundvikligen ett gissel för manliga och kvinnliga forskare? Eller kan det bidra till att förbättra vetenskaplig karriär? Att höra några verkliga åsikter om konsekvenserna av äktenskapet på en vetenskap karriär tog jag upp frågan på ScienceCareers forumet.

Flera forum bidragsgivare såg äktenskapet som en källa till emotionell och finansiell stabilitet snarare än en farlig Undertow. David, en molekylärbiolog, träffade sin fru medan båda var i forskarskolan. Nu gifta i 6 år, David "wouldnâ € ™ t ändra något. Jag kan inte ens föreställa att försöka få igenom allt som jag (vi) har utan henne som en partner."

"Att ha en fungerande make i forskarskolan eller som postdoc kan vara en enorm fördel eftersom youâ € ™ re inte längre försöker göra göra på singel, låg lön, säger Rich, en ingenjör. "I mitt fall, itâ € ™ också bidragit till att Iâ € ™ har varit väldigt bra på att se min karriär är en del av mitt liv -. Och inte tvärtom"

"Iâ € ™ ma sista året Doktorand, säger en annan. "Vi båda är i medicinsk forskning, och Shea € ™ s har en magisterexamen och tro mig, hjälper det att vara gift. Vi båda donâ € ™ t har tillräckligt med pengar, men thereâ € ™ sa mycket lycka som varje dag är spännande , till en stor framtid tänka på. "

Kristen gifte hennes närmaste kollega 6 månader innan du fyller i sin avhandling och är nöjd med vad hon kallar sitt "i-lab" och "at-home" samarbete. "En stor fördel är att vi är både forskare, i en liknande forskningsområde, och vi förstår den enhet och passion som är en del av yrket. Med någon som förstår dig och stöder dig helhjärtat är en stor tillgång genom grad skolan, den postdoc år, och därefter. "

Förra månaden, när jag deltog i ett författares konferens i New York, var en av talarna Sreenath Sreenivasan, biträdande professor och dekanus för studenter vid Columbia University Graduate School of Journalism. En scen han beskrev från sitt äktenskap framkallat en levande bild i mitt sinne. Han satt mot sin kudde i sängen med sin laptop i handen. Hans upptagen, multitasking hustru (som managementkonsult och mor till två småbarn) var också arbetar på en bärbar dator, sittande bredvid honom. De två var tenderar elektroniskt till sina krävande jobb, men de var också chattar med varandra, naturligtvis på samma känslomässiga "bandbredd" i sin hängivenhet till både karriär och äktenskap.

Äktenskap som faller isär

Vissa äktenskap arena € ™ t stark nog att klara påfrestningarna av en vetenskaplig karriär. "Jag var alltid hoppades att det skulle bli bättre - efter examen, efter postdoc efter upplåtelseform, säger Chris, en andra året postdoc i Kanada. "Tyvärr, förbättrad ingenting. Om något så fick det sämre (fler kommittéer, mer konferenser, mer papper, fler studenter, mer bidrag, mer recensioner och mer frustration). Jag skulle säga om du är vetenskapsman, ja, gifta sig. Om du är scientistâ € ™ s partner, fundera länge och hårt om du kan leva med detta i din relation, säger han.
Rewton, en biträdande professor med en 9-år gammalt barn, couldnâ € ™ t komma överens mer om den personliga utmaningar som en vetenskaplig karriär. "Balansen mellan arbete och hem liv har alltid varit ett problem i vårt äktenskap. Det finns en viss vetenskaplig kultur som är svår att relatera till för en icke-vetenskapsman, säger han. "Det var en allvarlig fråga tidigare i min karriär när jag var jockeying för lärarna jobb, etc., men det är fortfarande ett problem."

"Jag var gift med en karl vetenskapsman, men relationen försämrats efter att jag fick en fakultet position (och han didnâ € ™ t). Mitt nya jobb tvingade oss in i en långväga äktenskap (300 miles) som didnâ € ™ t överleva, säger Elizabeth.

Nasif, huvudmannen i en Mexiko-baserad organisation som heter biologi kabinettet, berättar att över 30 års äktenskap var hans fru svartsjuk på den tid han ägnade åt hans karriär. Som hans arbete fortsatte att öka, blev hon bitter och slutligen vänster. Han doesnâ € ™ t klandra henne. "Det som stör våra fruar är vanvård. Köpa henne en bukett varje vecka, när du köper vetenskapliga artiklar för dig själv som en bok, ett mikroskop, en petriskål, etc."

Äktenskap som aldrig hända

Många forskare klagar på att själva karaktären av en vetenskap karriär begränsar möjligheterna att hitta en partner. "Mycket av vetenskapen är oproportionerligt manliga", säger Chad, en teknisk praktikant. ". Det fanns veckor under forskarskola där jag bokstavligen inte tala med en kvinnlig jag minns också gå parter på 50 personer eller mer, men du kunde räkna kvinnorna på en hand, som alla togs."

"Den rörliga-runt problemet är ett stort problem", tillägger han. "Även om jag hittade min drömtjej, vilket osannolikt ges intensiv arbetsbörda, varför skulle hon vara intresserad? Färre saker är en större Downer än att berätta en dag som youâ € ™ ll ska flytta till en avlägsen plats i en nära framtid."
"För att vara ärlig, jag var en av dem som lägger allt på is genom min vetenskapliga karriär, säger Os. "Men jag wouldnâ € ™ t föreslå andra gör det därför att träffa folk och börja relationer blir bara svårare."

"Itâ € ™ s som Noahâ € ™ s Ark, och youâ € ™ har missat den stora hopkopplingen upp, säger Kelly.

Enligt en nyligen publicerad artikel i den tyska tidningen Die Zeit, itâ € ™ inte bara hitta en partner, men också att starta en familj som försvåras av en vetenskaplig karriär. Artikeln rapporterade om en studie av forskare från doktorander till biträdande professorer. Den konstaterade att en jättestor 73% av 37 - till 42-åringarna hade inga barn. Förklara fenomenet konstaterade i artikeln att det är så svårt för forskare att hitta en fast anställning i Tyskland att personer under 40 år ofta tvingas ta korta anställning utan någon ekonomisk eller bostadsområden stabilitet.

Få det att fungera

Tyvärr, förvärrar den akademiska klimatet ofta problemen i samband med forskare äktenskap. "Situationen för unga familjer kan vara särskilt problematiskt eftersom den långa vägen (från grundutbildningen uppgradera till postdoc till junior forskare) som verkligen sträcker sig genom ett womanâ € ™ s fertila år, säger en postdoc, som också är förälder till en ung barnet. "Den Whitehead Institute, Caltech och Stanford har gjort steg i rätt riktning, men den nuvarande utbildningen miljön inte är" familjevänliga ", tillägger han.

Detta postdoc skallror sedan av sig sitt önskelista: mer liberala lämna program som låter doktorander och postdoktorer ledighet, små bidrag till hyra tekniskt eller institutionellt stöd personal för att hantera experiment när en sjuk bebis måste hämtas från dagis, hjälp i att bestrida kostnaderna för barnomsorg, lån bistånd för postdoktorer, alternativ för deltidsarbete, och omfattande administrativa, finansiella, och juridisk hjälp.

Andra praktikanter Observera att jonglera vetenskap och äktenskap ofta kräver uppoffringar samt flexibilitet: att ge upp ett arbete möjlighet att tillåta en partner att stanna kvar i hans eller hennes laboratorium saknas en familj händelse till årets konferens, eller är sen till jobbet på grund av att vård av sjukt barn, till exempel. "I en perfekt värld, kan du ha allt, aldrig offra något för antingen äktenskap eller karriär", säger Liz. "Världen ISNA € ™ t perfekt. Är det värt det? Varje minut."

"Sacrifice är ett tvåvägskommunikation Ibland offrar man tid i laboratoriet för att spendera med en flickvän eller hustru, â € |. Men jag kan säga er itâ € ™ s väl värt det i slutet, när dina vänner gifta sig. och har egna familjer, era föräldrar förgås, och familjer flyttar isär och du blir äldre, inte din gel box ISNA € ™ kommer att vara där för dig på semester och de stunder du behöver någon för stöd, säger Bob. "Verkligen, s Aktuellt i varuhuset € ™ den punkt att upptäcka den största saken i världen om du har någon att berätta det för när man kommer hem?"

ScienceCarriers.Org

Mesters�ges sperm�t L�trehozva