onsdag 5 oktober 2011

Styra med frågor


Jag är försäljningschef för ett stort finansiellt säljorganisation. Som sådan, deltar jag regelbundet försäljning konferenser, utbildningar och workshops. Vid ett särskilt seminarium i ämnet var att kontrollera försäljningen av ledande frågor.

Efter dagens konferens var över, en vän och jag var i hotellbaren med ett par drinkar. Eftersom vi är baserade i Florida och konferensen i Chicago på vintern, var det uppenbart att vi var out-of-towners.

Hur som helst, såg vi en mycket attraktiv ung kvinna satt ensam i baren från oss. Eftersom vi redan diskuterat dagens seminarium ämne, sa jag till min vän att jag trodde jag skulle kunna använda samma teknik för att träffa henne och få hennes nummer. Så tror vi på det.

Jag gick sedan över och sa ursäkta mig och presenterade mig. Hon i sin tur sa hej. Jag sa till henne att hon såg ut som hon var härifrån och hon kommit överens om. Jag sa "Great. Låt mig fråga dig, vad är din favorit måltid om du kunde ha något du ville?" Hon svarade lite frågande, "Hummer".

Jag sade: "Perfekt. Här i Chicago, vad skulle din favorit ställe att ha hummer om man kunde åka vart du ville?" Hon sa "Jag älskar hummer Diablo på King Crab Tavern."

"Verkligen? Så, om du hade vunnit, jag vet inte, säger en radio-tävling som ger ut gratis hummer middagar på King Crab på fredagskvällen, skulle du förmodligen gå, eller hur?" Hon tyckte, sade sedan: "Ja, jag antar att jag skulle." "Även om du var tvungen att äta middag med någon av de andra vinnarna i tävlingen?" "Ja, jag antar att det skulle vara ok" hon log.

"Även om den andra vinnaren var mig?" Hon tänkte efter en stund och jag bara väntade med ett litet leende för henne att svara. "Nej, jag skulle inte ha något emot", sade hon fortfarande med ett litet leende.

"Sedan är fredag ​​kväll på King Crab Tavern vi träffas för middag. Halv nio ok?" "Ja." Hon log, "Det är bra."

Då kan vi utbytte visitkort och jag sa att jag skulle ringa henne fredag ​​i dag för att se till att vi samordnat allt. Sen berättade för henne kunde jag inte vänta, vände jag och gick tillbaka till min vän på andra sidan av baren.

Förresten, är detta en sann historia. Det finns flera lärdomar här som faktiskt kom ut av flera säljteknik och seminarier som jag har undervisat och deltagit.

Först (och som ditt nyhetsbrev alltid stöder) Jag närmade sig henne i en självsäker, men icke-hotfullt sätt. Sedan jag introducerade bara mig själv (den överlägset bästa "pick-up line" finns). Sedan frågade jag en serie av till synes oskyldiga frågor, och hon kände säkert besvara dem. Sedan justeras hennes svar genom att räkna på frågan på ett sätt som det var riktat mot "nära" eller uppnå det jag ville från konversationen.

Genom att ha henne samtycker till att äta middag med en främling (citat, den andra vinnaren) att det skulle mycket svårt för henne att säga nej till min inbjudan utan att vara extremt otrevlig. Dessutom tror jag att hon uppskattade det unika med metoden.

(Jag tycker också att hon var på mig halvvägs igenom, men njöt av spelet, vilket ofta är fallet.)

Viktigast, som ofta anges i DJ-nyhetsbrev, var det en kombination av unika och förtroende som öppnade dörren.

PS För dem i fältet Försäljning ute. Kom ihåg, allt är försäljning. Ta vad du har lärt dig i ditt arbete och tillämpa den på dina mål utanför kontoret. Du kommer att bli förvånad.

Hvorfor Du bør ikke blive skræmt af attraktive kvinder