onsdag 26 september 2012

Hur att plocka upp en australisk man


Genom Krystin Arneson

En av de bästa delarna av reser själv är de människor du möter. Jag träffade Nate vid vandrarhemmet (dålig college grad här) jag bodde på i Granada, en gammal stad i södra Spanien med underbara islamisk-influerad arkitektur och flamenco dans i The Gypsy grottor som omger centrum. Vi började chatta på en rundtur i staden och därefter planerar nästa dag gå upp tidigt för att gå se Alhambra, en morisk slott komplex som drar de flesta turister till staden. Nate fick veta att jag ännu inte hade fått Granada tapas och vi svälter efter en förmiddag tillbringade vandring i 104-graders värme, så han tog mig och två andra från vandrarhemmet som hade anslutit sig till oss på en rundtur i stadens tapas erbjudanden, mat som råkar vara gratis när du beställer en drink (av något slag).

Full Disclaimer: Allt var helt platonisk, så inga saftiga historier idag. Men Nate, som bokstavligen varenda andra australiska kille jag träffade, var så mycket kul. Och jag träffar alltid australiensare-liknande, så många jag faktiskt tittade upp några siffror, vilket är riktigt svårt att göra för en författare första på morgonen. Men allvarligt, det är chockerande: Förra året fanns det 7800 tusen semester tas ut ur Australien och 32 procent av dem var att andra platser än södra Stilla havet, Kina, Nya Zeeland eller USA. Och eftersom den tredje och fjärde högsta grupp resenärer hamnar i 25 - till 34-åriga intervall, om du reser utomlands, är det anständigt troligt att du kommer att träffa en av dessa vackra män.

Om du gör (! Dig lycklig flicka) eller om du är på scout för en, finns det några saker du bör vara medveten om:

- De är så, så, så, så, så trevligt. Killarna är några av de vänligaste jag någonsin har träffat, och de är otroligt social. Planer med dem är enkelt, även om du bara har chatta med dem ett tag - de är alltid upp för något!

- Vägen till en australisk mans hjärta är genom sport. Jag menar, inte alla av oss vaknar på söndag morgon och titta på en resumé av den senaste Cronulla Sharks rugby spel, men att ta upp r-ordet får någon kille att prata. Även fräck tips: De har en version av amerikansk fotboll, träffande kallas australisk fotboll, så att bara öppnar alla möjliga konversera möjligheter.

- Det kan vara svårt att avgöra om de är i dig eller inte. De är typ av amerikan på detta sätt (i själva verket i många olika sätt), så du kommer inte att kunna berätta så lätt. På baksidan men om du har en helt platonisk relation med en, det kommer att bli riktigt äkta och stark.

- Outback Steakhouse är inte Australien. De flesta australiensare tittar reklamfilmer Outback Steakhouse med en djup och kraftfull avsky.

- Drycker är fruktansvärt dyrt i Australien (jag har fått höra $ 19 är den pågående kursen för en cocktail), så när i Europa eller USA, de som gillar en kall öl i allmänhet inte har något emot att dra nytta av de lägre priserna.

- Som sagt, inte för honom Fosters.

- Också, fråga inte om han vill bege dig till din semester hyra senare för "räkor på Barbie."

- I närheten sidonotis: Killar från Nya Zeeland tenderar att vara ganska outdoorsy. Jag menar, om jag bodde på en vacker ö täckt av berg och skogar och vackra floder, skulle jag nog aldrig vara inne. Så om camping och vattensporter och en och annan adrenalinkick är din sak, har du tur!