torsdag 18 mars 2010

Dating regler som kan även hjälpa dig i en anställningsintervju


I denna ekonomiska klimatet, jurister få sina "A" till varje anställningsintervju. Om du botch ditt första möte med en rekryterare, personaldirektören eller allmänna råd, kan du inte få ytterligare en möjlighet för månader, om alls. Överraskande, reglerna för framgång i dating världen och på arbetsmarknaden har mer gemensamt än du kanske tror. Med att gå igenom några grundläggande dating protokoll, alla från en första årets studerande rätt till mer allmänna råd eller delägare vill flytta i sidled kan förbättra sina möjligheter att landa sitt drömjobb.

SE DITT

I dating världen, utseende räknas. Forskning visar att män bestämmer inom de första fem minuterna om de vill träffa en kvinna igen. En Harvard Business School studie fann att beslutet att inte anställa händer under de första sekunderna av en intervju. Även om du inte behöver en plastikoperation eller designerkläder att lyckas bör du ta med dig mest polerade och professionella själv till varje intervju. Det visar intervjuaren att du tar företaget och möjlighet allvar. Klä lämpligt för arbetsplatsen där du intervjuar, få en stor frisyr, trimma skägg och förlorar vilda nagellack och frisyr. Kort sagt, noga på alla aspekter av din grooming. När du är osäker, fela på den konservativa sidan eftersom advokater brukar vara en vanlig gäng.

DISPLAY FÖRTROENDE

Utseende är inte allt. Vi visste alla det genomsnittliga ser killen i skolan som den balens drottning eftersom han sipprade förtroende. I dating världen, bara veta att du är en "fångst" och utsöndras självförtroende kan hjälpa dig att skapa en bra relation. På samma sätt är poise avgörande i anställningsintervjuer. Visa den genom hur du klär dig, göra dig själv, träffa intervjuarens öga, skaka intervjuarens hand, tala, le och svara på frågor. An upbeat attityd, energi och god ögonkontakt under hela intervjun är också viktiga, eftersom de hjälper till att bygga rapport.

Intresserad och entusiastisk

Rendezvous gå smidigare när du är genuint intresserad och entusiastisk inför din partner, ställer frågor och lyssnar uppmärksamt på deras svar. Ingenting blir en romantisk utsikt bort mer än någon som drönare på om sig själv, eller ser sig omkring för mer lockande framtidsutsikter.

I en intervju, visar vinnaren informerade intresse i det specifika företag där hon intervjuar och den ståndpunkt som hon är under övervägande. Hon vet hur man formulera varför jobbet tilltalar henne och förklara varför hon är en bra passform. Hon kommer att ställa intelligenta frågor om företaget och ställning, och kommer att förbli uppmärksam på andra frågor i samband med intervjun. Hennes intresse och entusiasm kommer uppenbart vara äkta.

VARA MENSCH

En Mensch är jiddisch för någon som är bra, typ, anständigt och hederligt. Jag använder det här det någon som inte bara tillräckligt attraktiva för dagen, men söt nog att ta med hem till dina föräldrar, någon som skulle sluta som hjälper dig att byta dina däck, eller ge upp sin tunnelbanan plats för en gravid kvinna. På jobbet, arbetar en Mensch hårt på sina egna uppgifter, men är också villig att arbeta sent eller på helger för att få jobbet gjort, och gör det med ett leende. Han är en flexibel lagspelare som går till världens ände och aldrig klagar över att ett uppdrag är inte i hans arbetsbeskrivning.

Den Mensch har också åtagit sig att lära sig nya saker och få utbildning i förskott, även om hans egen tid och dime, för att växa i sin karriär. Om du kan visa att du är en Mensch genom anekdoter och berättelser, är du på god väg till en lyckad anställningsintervju, och kanske ett jobberbjudande.

PLAY IT COOL

Även om du inte har varit på en dag sedan sjunde klass, har du det lugnt när du är ute med det motsatta könet. Ingenting stänger en prospektiv friare som desperation. Även om du friställdes månader sedan och banken är på väg att utestänga på ditt hem måste du dölja din ångest i en anställningsintervju. Din blivande arbetsgivare ska känna att du är intresserad av jobbet eftersom det är rätt för dig, inte för att du behöver få mat på bordet. Om du visar att du kommer att ta vilket arbete som helst, kan intervjuaren är rädd att ni kommer att lämna så snart ett bättre tillfälle kommer.

INTE Badmouth THE EX

Oavsett om du är i gungning efter en dålig upplösning eller nyligen skilt sig, det är aldrig en bra idé att smutskasta ditt ex att nya romantiska möjligheter. Likaså en av kardinalen reglerna att intervjua är att aldrig Badmouth din tidigare arbetsgivare, även om de uppmanas att göra det av intervjuaren. Hitta ett sätt att tala positivt om tidigare jobb, även om arbetsgivaren är i konkurs eller under åtal. Klart ni lärt er något av erfarenheten. Being upbeat och diskret kommer alltid att fungera till din fördel.

Dessutom gör inte misstaget att tro att en intervjuare, eller ens en rekryterare, är din vän. Kom ihåg, de är där i sin yrkesroll, och inget du säger är "off the record."

BEREDD

I en tid präglad av Google, LinkedIn och andra webbplatser för sociala nätverk, kan du lära dig mycket om din dag innan du möter. Forskning kan hjälpa dig att planera en verksamhet du kommer att både njuta av, eller upptäcka konversation ämnen. Forskar företaget och de människor du kommer att intervjua förväg hjälper dig också att lysa på en anställningsintervju. Om du läser bolagets 10K, sin årliga rapport och deras webbplatser noga, kommer du att kunna hitta smarta frågor för intervjun och hjälpa till att avgöra om det är den typen av plats du vill arbeta.

LinkedIn kan hjälpa dig att hitta ut alma maters, arbetshistoria och fritidsintressen för de personer som ska intervjua dig. Du kanske upptäcker en gemensam nämnare mellan dem, som definitivt kommer att bidra till att bryta isen i konversationen. Inte bara kommer du att vara mer förberedda för jobbet samtal, du kanske imponera på intervjuaren med din forskning kompetens.

Utveckla din ELEVATOR PITCH, och lite till

På singlar scen kan det vara bra att utveckla en "elevator pitch" en kort, minnesvärt uttalande om dig själv som tar sig tid med en genomsnittlig hissen att leverera. Till exempel "Jag är Jake, en teleoperatör bolagsjurist på ett litet startup göra affärer i hela Asien. Jag är flytande på japanska och mandarin." Utveckla din elevator pitch kommer också att hjälpa dig att sälja dig själv i en anställningsintervju.

Överväga att arbeta för att utöka ditt elevator pitch genom att utveckla berättelser och anekdoter som stöder din nyckel arbete styrkor. Om du är en kreativ problemlösare, har ett jobb historia för att illustrera denna punkt. Kanske du förutse problem innan de inträffar, och har sparat ditt företag pengar att göra det. Ett exempel visa upp hur du gjorde det på jobbet verkligen kan få dig att stå ut från mängden.

PRAXIS SVARA tuffa frågor

På datum, kommer du bli tillfrågad svåra frågor, som varför ditt förra förhållande eller äktenskap upphört, varför din unge är i Drug Rehab, eller vad din karriär mål är. Ju mer du har tänkt igenom dina svar på dessa Zingers och mindre defensiv du är, desto mer attraktiv partner du kommer att bli. På en anställningsintervju, kommer intervjuaren sonden också. Hon kanske undrar varför du friställdes, varför du har haft så många jobb på så få år, eller vad din sista bossen vill säga är din största svaghet.

Om din intervjua färdigheter är rostiga, värva en kunnig vän, en professionell coach eller en juridisk rekryterare att träna svara på svåra frågor med dig. Gör så tills du är säker på att du enkelt kan hantera de svåra frågorna utan AGG, defensiveness eller snubblar.

Mind Your SEDER

En dag, ingenting kan döda stämningen snabbare än någon som är otrevlig mot att vänta på personal, anländer sent, har dåligt bordsskick, gör texterna under måltiden, ras eller etniskt skämt, eller gör en etikett tabbe under dagen. Detsamma gäller för en anställningsintervju. Komma i tid och stänger av din mobiltelefon, personsökare och Blackberry under intervjun. Skriv en snabb tack not efteråt. Var artig till vem du komma i kontakt med under intervjun. Du skulle bli förvånad över hur många arbetssökande ignorera denna enkla men kraftfulla regel. Inte diskutera politik, religion, kön eller pengar om intervjuaren tar upp den första (och inte ens då, hålla konversationen ganska neutral).

Bad Manners bör vara det sista som står mellan dig och den perfekta intervjun. Om du följer dessa 10 enkla dating regler i din anställningsintervju, de bara kan vågskålen att väga över och övertyga en potentiell arbetsgivare att du och de skulle göra en bra match.

Mummo Etsii kondomi McDonald's Bag