tisdag 8 mars 2011

Online Dating för nördar


Av Sarah Jacobsson Purewal och Alex Wawro, PCWorld

Alla hjärtans dag är bara runt hörnet och om du är utan en speciell någon, kanske online dating låter som ett hållbart alternativ.

Beväpnad med inget annat än vår lysande personligheter och sexiga bilder, tog PCWorld laget en titt på några av webbens bästa (och geekiest) dating webbplatser. För att testa dem, vi skapade en kvinnlig profil (Sarah) och en hane en (Alex), och skickade ut några meddelanden för att se vad som skulle komma tillbaka till oss. Här är vad vi hittade.

Geek2Geek

Vem du kan förvänta dig att hitta: Geeks galore!

Hur mycket det ska kosta dig: Sajten har tre nivåer av medlemskap, från fri till $ 31/month.

Geek 2 Geek kallar sig "den bästa platsen på nätet för att möta nördar." Här finns över 200.000 medlemmar och växer med ca 6000 medlemmar varje månad. Dess tre nivåer av medlemskap-fri, "silver" och "guld"-tillåter olika nivåer av kommunikation. Medan en gratis medlemskap kan du bläddra obegränsat profiler och ta emot obegränsat antal meddelanden, kan du inte skicka någon ut (förutom till betald guld medlemmar) tills du uppgradera till ett silver-konto.

Geek 2 Geek har en matchmaking service. Registrera dig går snabbt och lätt, och du behöver inte svara på alla frågor direkt (även om du säkert kan). En bild är inte heller en profil krav. Matchmaking frågor om allt från "typ av humor" till "områden av intresse," och liknande nördar levereras till din "Mina matchningar" inkorg.

Vad gäller frågan huruvida du faktiskt hitta nördar på denna webbplats, ja, en snabb genomlysning säger ja. Det hjälper naturligtvis att "intresseområden" är alla geek-orienterad, och innehåller alternativ som "online gaming", "Star Trek", "Tolkien," och "Monty Python." Själva sajten är hyggligt lätt att navigera, men det är ganska upptagen utseende (det ser ut ungefär som ett webbhotell webbplats som försöker sälja dig något) och inte som främjar läsning som några av de andra platserna vi över.

Sarahs ta: Denna webbplats är inte riktigt begränsad till nördar-Det ser ut som nästan alla är här. Det får mig att tänka en hel del av profilerna förmodligen är föråldrade eller inte används. Plus, det tar alldeles för mycket information för att slutföra din profil.

Alex tar: Ja, "tönt" i detta fall tycks synonymt med Det är inte nödvändigtvis en dålig sak, och inte heller är överskottet av förförelse leksaker som video, frågesporter och chatt, vet bara att Geek "alla som äger en dator." 2 Geek är en full-on socialt nätverk, inte bara en dating service.

OtakuBooty

Vem du kan förvänta dig att hitta: Fans av anime, manga, spel och cosplay.

Hur mycket det ska kosta dig: Gå upp och surfa är gratis, men alla funktioner (inklusive meddelandetjänster alternativ) börjar på $ 4/year.

OtakuBooty är en del online dating och en del sociala nätverk. Namnet kommer från en japansk slanguttryck för "nörd" (okej, det är mer av ett nedsättande ord), och fokuserar på en mindre traditionell typ av geek-den anime / manga / Japan-fan typ.

Registrera dig är gratis, och du kan få obegränsat med gratis meddelanden, du kan bara inte se vem som skickat dem tills du registrera dig för ett betalt medlemskap. Lyckligtvis är betalt medlemskap endast 4 $ per månad eller $ 15 per år, och låter dig full tillgång till webbplatsen.

OtakuBooty håller nörd faktor vid liv på hela webbplatsen: På den inledande sign-up sidan är obligatoriska är markerade med en oövervinnerlig stjärna, om betalning sidan finns en falsk "skicka skinka" alternativet för en "återkommande skinka abonnemang."

Tyvärr bär denna episka nerdiness över till webbplatsens layout. OtakuBooty är ungefär som Android OS-lite för ojämna i kanterna. Den goda nyheten är att detta förmodligen kommer att skrämma bort ungeeky typer som är ovilliga att ta itu med något mindre än en perfekt användargränssnitt. Den dåliga nyheten är att det finns bara så många flikar. Sajten ser ut som en dålig wiki-och hey, finns tom en webbplats wiki.

När det gäller typer av användare du hittar, ja, de är definitivt nördar. Och de är alla lite konstigt. Ett typexempel: Förra gången vi kontrollerade, en utvald medlem "på första sidan hade tre mustascher som sluttar ner hans ansikte (bara sitta där en stund och föreställa sig att).

Sarahs ta: OtakuBooty användargränssnitt är hemskt. Det är verkligen. Det kan avskräcka nongeeks från att signa upp, men det kommer också avskräcka nördar. Det är omöjligt att navigera på webbplatsen, jag kunde inte ens kontakta OtakuBooty, eftersom jag inte kunde hitta deras kontakt sida.

Alex tar: Jag är inte i otaku kulturen, men jag ville verkligen gillar OtakuBooty. Visst wiki-liknande layout är fult, men jag fann sin egendomliga stil bedårande, och nyheter, erbjudanden, och kvasi-juridiska torrent avsnitten är praktiskt om du brinner för anime. Om du inte är, bör du gå med antagligen mig att ge denna sajt ett pass.

Cupidtino

Vem du kan förvänta dig att hitta: Runt 30.000 Apple-fans.

Hur mycket det ska kosta dig: Gratis att surfa profiler och skicka meddelanden, $ 4.79/month att läsa meddelanden som skickas till dig.

Cupidtino beskriver sig själv som den första (och enda) "Mac-inspirerade" dating site. That's right, om du älskar Apples produkter och de människor som älskar Apple-produkter, är detta platsen för dig. (Namnet är en ordlek på "Cupertino", där Apple har sitt huvudkontor.) Filosofin bakom denna dejtingsajt är att människor som gillar Apples produkter ofta har mycket gemensamt, de tenderar att vara kreativa typer, såsom designers, musiker , och författare, och mer benägna att vara kompatibel med andra kreativa typer.

Cupidtino är snabbt och enkelt att komma igång med, förutsatt att du har en Mac eller en IOS-kompatibel enhet (ja, är platsen utformad för Apple-fans och är bäst nås från Apple-enheter). Grundläggande profil information (som din födelsedag) krävs, men en bild är inte nödvändigt att börja bläddra Apple-fans direkt. Du kan bläddra profiler och skicka meddelanden gratis, men för att läsa meddelanden som skickats till dig, måste du betala en mindre abonnemangsavgift på $ 4,79 per månad, samma pris som en Venti Mocha Lite i Cupertino Starbucks.

Den Cupidtino Webbplatsen är enkel och har massor av vita utrymme och rena linjer (liknande Apple-produkter). Detta gör det i allmänhet enkelt att navigera, men platsen inte saknar förmåga att begränsa sökningar med postnummer eller städer. En sak att notera är att människor, både män och kvinnor-on Cupidtino tenderar att vara lite mer skicklig med sin Mac Photobooth. Profilen bilder på denna webbplats är tydliga, skarpa, och konstnärligt utförda så att alla blev ser mer attraktiv i ett hipstery, konstnärlig slags sätt.

Sarahs ta: Är det bara jag, eller gör andras bilder ser fantastisk ut på denna webbplats? Det är antingen allt det vita utrymmet eller det faktum att Apple-fans verkligen är mer kreativa typer, men dang. Tyvärr är det inte särskilt aktiv. Jag fick bara ett par meddelanden i veckan eller så var jag runt.

Alex tar: Det här stället är bra! Det är så rent och enkelt, med alla dessa små söta ikoner och stora vackra bilder. Det finns inga finesser utöver själva Profil Sök, men det är egentligen allt du behöver. Tja, det och en Apple-enhet. Jag fick inte många meddelanden under veckan, antingen-kanske jag svikit min dator böjelser.

Sweet på Geeks

Vem du kan förvänta dig att hitta: Geeks, speciellt flicka nördar.

Hur mycket det ska kosta dig: Du kan se folks profiler gratis, men om du vill sända ett budskap, det ska kosta dig $ 5/månad för ett fullt medlemskap.

Sweet om Geeks "tagline är" en plats där grå frågor ". Webbplatsens ägare, Joyce Dales skapade geek-specifika dejtingsajt i 2007-var hon inspirerad att göra detta genom sin egen berättelse, där hon träffade en nörd på nätet och konstaterade att det var svårt att hitta nördar på Internet (av alla ställen!). De 27.000-member site är särskilt balanserad i hane till hona förhållandet, till skillnad från många ställen på Internet, och Dales ser hon aktivt marknadsför platsen med kvinnor.

Sweet på Geeks har en enkel, grundläggande layout som är som påminner om ett tidigt (ca 2000) HTML-sida. Även du registrerar dig är gratis, behöver du en fullvärdigt medlemskap att utnyttja platsens meddelandefunktioner, och ganska snabbt, även om en bild (eller en avatar av något slag) krävs. Det ursprungliga anmälningslista uttrycker det alla där ute, och ger dig möjlighet att ange så mycket eller så lite profilen information som du vill.

Det finns inga växlar på några av grunderna (t.ex. om du är en drinkare / rökare eller inte), bara textrutor för dig att beskriva hur du känner frågorna. Med andra ord är Sweet på Geek mindre av en matchmaking site-det inte ger dig kompatibilitet poäng och mer av ett socialt nätverk. Följaktligen kan profiler anpassas med statusuppdateringar, blogginlägg, och vän feeds.

Letar efter nördar är grundläggande, och du kan söka inom X miles av ett postnummer. Du kan också söka för nördar som sökord. När det gäller de människor som du hittar här-Den goda nyheten är att flertalet av dem fylla i deras profiler, så att du vet en hel del om deras personligheter (eller brist på sådan). Den dåliga nyheten är att många av dem också använda avatarer som sina bilder, så om du är grunt ... ja, kanske du inte ska vara på en nördig dejtingsajt i första hand.

Sarahs ta: Det är mycket mer om sociala nätverk än matchmaking eller dating. Jag tycker det är konstigt att du inte kan filtrera bort sökningar som, säg, icke-rökare.

Alex tar: Det är något väldigt charmigt om Sweet på Geeks, det är en liten socialt nätverk där grundaren fortfarande aktivt deltar, och frånvaron av checklistor förmån för textfält känns som en allvar försöka uppmuntra meningsfull diskussion. Om du är ute efter att doppa tån i den online-dating poolen men känner sig skrämmas av storleken på en gratis webbplats som OKCupid (se nedan), kan Sweet på Geeks passa perfekt.

OKCupid

Vem du kan förvänta dig att hitta: Bara om alla, och lite till.

Hur mycket det ska kosta dig: Gratis.

Även det är en helt gratis dejtingsajt, är OKCupid full av unga singlar-cirka 70 procent av dess användare är i åldrarna 18 och 35. Visst är detta åtminstone delvis på grund av webbplatsens funktioner än online dating-tester, frågesporter och match-up frågor som skapas av både personal och användare.

OKCupid har fler steg än Cupidtino, men det är fortfarande relativt enkelt att skapa en profil och börja surfa matcher. OKCupid startar inte proaktivt skicka matcher tills du laddar upp en bild och svara på åtminstone 25 personer frågor, men du kommer fortfarande att kunna ta kontakt och prata med folk.

Sajten är lätt att navigera, och det finns flera sätt att hitta matcher. Du kan göra en detaljerad sökning, eller så kan du göra en "Quick Match." Quick Match är ungefär som Hot or Not-du användare ränta baserat på deras foton och profil, och de är slut skickas ett e-postmeddelande med ett rutnät användarnas bilder. Om de ränta du mycket (och du betygsatt dem högt i första hand), ansluter OKCupid er två.

När det gäller vad du hittar på OKCupid, 55 procent av användarna är män. Även användare verkar köra färgskala och är mycket friare med snabbmeddelanden och e-post (förmodligen för att det är gratis). I hennes några dagar som medlem fick Sarah meddelanden från killar som ville prata, betala sina räkningar, och, naturligtvis, möta upp. Den goda nyheten är att de flesta av OKCupid användarna verkade vara där för dating aspekt och inte bara de frågesporter och artiklar roligt, såsom den senaste "Bästa frågorna att ställa för en första dejt."

Sarahs ta: Det här stället är förvånansvärt hoppin "för en online dating site-det finns massor av killar (och söta sådana, på det) att skicka meddelanden och göra det första draget. Dessutom älskar jag frågesport-de hålla mig kvar under lång tid.

Alex tar: Jag kunde inte bry sig mindre om de frågesporter eller söta killar, men OKCupid fortfarande förfört mig med ett intuitivt gränssnitt och snabba tester personlighet som gå rakt på sak. Om du har en tjock hud, uppmanar jag er att lämna in ett foto till OKCupid experimentella MyBestFace motor och crowdsource den eviga frågan, "Är jag het eller inte?"

Match.com

Vem kan du förvänta dig att hitta: Allvarliga online daters.

Hur mycket det ska kosta dig: Gratis att titta runt, alla fördelar börjar på $ 18/month.

När folk tänker på online dating, tror de ofta av Match.com. (Om du har varit på Match.com ett tag, kanske du tänker också "rättegången".) Match.com är en populär plats för mer seriösa online dater. De flesta av Match.com 's användare är mellan åldrarna 30 och 49 (51 procent), men att 50-plus demografiska (20 procent) är den snabbast växande.

Det är gratis att registrera sig för Match.com kan du söka efter matcher, och läsa andras profiler, men alla meddelanden utbyte kräver ett betalt medlemskap. Betald medlemskap börjar på $ 18 per månad (för ett halvår minimum) och gå upp till $ 35 per månad (en månad minimum). Du behöver inte fylla i din profil med en gång, men du kommer inte visas i Match.com sökresultat förrän du är klar med det (komplett med foto).

Match.com har en mycket omfattande sökmotor-du kan begränsa dina resultat genom tro, språk, husdjur, lön rad, motion och intressen, bland annat. I fall du har svårt att sortera igenom alla möjligheter (även efter att du begränsar det), Match.com erbjuder även upp möjliga matcher i form av en "Daily 5." Match.com har fem potentiella matcher dig och ber dig att säga om du är intresserad-platsen sedan ändrar sina matcher baserat på dina svar.

Sarahs ta: jag hatar att säga det, men alla de matcher som Match.com har sänt mig som potentialer var bara så ful.

Alex tar: Antingen jag registrerade mig för sent eller jag är bara inte att förenliga, eftersom Match.com inte skicka mig några matcher alls. Jag gissar att det är en välsignelse i förklädnad? Hursomhelst, OKCupid ganska mycket blåser Match.com ur vattnet i varje meningsfullt sätt.

eHarmony

Vem du kan förvänta dig att hitta: Människor som söker ett seriöst förhållande. Allvarligt.

Hur mycket det ska kosta dig: Varierar, men ett populärt prenumeration är $ 30/month i sex månader.

eHarmony är inte en dating hemsida, snarare är det en online matchmaking service. Till skillnad från andra webbplatser, som tillåter användare att surfa och söka efter potentiella matchningar, gör eHarmony alla RÄNNANDE för dig. Det är rätt-det finns inget sätt för dig att bläddra i databasen på 33 miljoner användare, eftersom (låt oss vara allvarliga), om du visste vad du ville, skulle du inte vara på eHarmony i första hand.

eHarmony är också lite mer komplicerat att registrera sig för än andra dejtingsajter: Istället för att svara på några frågor och vara paras ihop med potentiella matcher så måste varje användare fyller i ett omfattande förbindelser frågeformulär. Frågeformuläret hjälper till i matchmaking-processen och visar också att en användare är allvar med att hitta ett seriöst förhållande (med andra ord är det frågeformulär djupgående nog att du inte kommer att bara fylla ut det på skoj). Och ja, det matchmaking som eHarmony gör är baserade på vetenskaplig forskning om vad som gör en långsiktig relation sist.

Enligt en studie från 2008 utfördes av Harris Interactive, ett genomsnitt av 542 personer gifta sig varje dag i USA som en följd av eHarmony s matchmaking färdigheter. eHarmony inte bara sitta och vänta på sina användare att träffas, antingen-de också erbjuder olika matchmaking-relaterade tjänster, till exempel profil advisement (professionella skribenter som kommer att hjälpa din profil glans) och säkra kräver tjänster så att användare kan säkert få kontakt med varandra.

Om du letar efter en mycket allvarlig långsiktig relation, är eHarmony plats att vara ... men om du letar efter något mindre, kanske OKCupid är mer din stil.

Sarahs ta: Tja, eHarmony inte en dating hemsida-det är en matchmaking sida. Detta är inte platsen att gå om du spelar runt. Allvarligt, är deras questionniare riktigt långa och inte för svag i hjärtat.

Alex tar: Så många frågor! Online matchmaking är en blomstrande verksamhet, och ingen är bättre på transmutera dig till en statistik än algoritmisk alkemister på eHarmony.

Så där har du det: oavsett vad du letar efter, oavsett om det är ett seriöst förhållande, en Mac-lovin 'honung, eller några "OtakuBooty," det finns en dating hemsida där ute just för dig. Det innebär att du har inga ursäkter när februari 14 rullar omkring.