torsdag 26 juli 2012

Ingen rullning krävs


Av Stephanie Rosenbloom

Kan du hitta kärleken i sex minuter?

Så långa ungkarlar eller Bachelorettesen får stå på scenen berätta en PowerPoint-presentation om sig själva till nästan 75 berättigade singlar på mig hittills, en ny månad händelse i Chicago. Några talar om en låt som förändrade deras liv. Andra visar en tid då de kändes som om de hade misslyckats. Det finns bilder av deras vardagsrum, insidan av deras kylskåp, även deras bankkort-kort uttalanden.

Från och med dessa mini-monologer och slutar med en happy hour, Me So Far är en i en ström av nyligen grundade dating tjänster som förakta den påstådda källan till modern romantik, Internet.

Efter alla, medan webben inte bredda dejta poolen, har det besvikna också mängder av människor (ett faktum som inte förvånar socialpsykologer som nyligen rapporterat att dating site algoritmer är knappast vetenskapliga). Sitter hemma på kvällen bläddra igenom online-profiler kan ibland kännas som det 21-talet motsvarar sitta i en bar ensam, hoppas poäng.

Finns det en medelväg? Grundarna av dessa nyetablerade tror det. De försöker att kombinera kraften hos Internet med det bästa av retro dating, med singlar parter så stora att de organiseras genom webbplatser, och real-life matchmakers som använder Klout poäng för att matcha par.

Desire för ansikte mot ansikte introduktioner även sporra spridningen av geografisk plats dejting program som Grindr och Blendr, SinglesAroundMe och Skout. Och det är inspirerande begynnande webbplatser som FriendlyLook, Hitch.me och kaffe möter Bagel, som alla försöker göra Internet går mer ut som småstad dejting genom att singlar att träffas via vänner och kollegor.

"Folk var bara typ av krigströtta från online dating", säger Lakshmi Rengarajan, 36, en reklam professionell som sa att hon grundade mig hittills, så att ensamstående människor som själv kunde hoppa automatiserade frågor och skapa starka "daterar ekosystem" istället. "Jag tycker det är väldigt viktigt att vi bygger utrymmen och platser för människor att mötas, som inte känner mig så data-driven eller opersonligt."

Mig hittills kostar från $ 20 till $ 30 per person, men det är utan Ms Rengarajan tillade "det psykologiska pris du betalar" när du väljer i dating-site medlemskap.

När hon uttryckte det, "Du börjar se dig själv och andra i mycket trånga termer som ett sortiment av kryssrutor och etiketter."

Sushmita Roy, 30, en Manhattan advokat, har provtagning potentiella friare på Urban Girl Squad: s Friend-of-a-Friend singlar part, som varje kvinna ger en ungkarl (som "använt datumet" parti Charlotte anordnar i en episod av "Sex and the City.")

"Jag daterar mycket," sa hon. "Jag tycker verkligen om parterna mer än någon online jag någonsin gjort."

Hon berömde det personliga elementet. "Självklart är vi inte umgås med killar som bär hustru vispar och gå på singlar kryssningar," Ms Roy sagt. "Åttio procent av tiden, flickor föra sina kollegor. Jag tar en snygg advokat till festen. Du får en bättre pool här. "

Amanda Hofman, VD för Urban Girl Squad, en kvinnornas nätverk, meddelade parterna är ett resultat av medlemmarnas vilja att hittills genom gammaldags vänliga introduktioner. Så varannan månad, cirka 200 män och kvinnor i 20-årsåldern och 30-talet bär namnbrickor och betala $ 15 vardera till smutta drinkar och mingel på platser som Pranna, Tribeca Grand, Vault på Pfaff-talet.

Om vätskan inte kan tillhandahålla tillräckligt mod finns det isbrytar spel. Deltagare kan vinna priser som en ny cykel, Broadway show biljetter eller middag för två med poserar med varandra i en Photo Booth. De kan också vinna genom att spela ett spel där man får en lapp med hälften av en pickup rad som: "Jag kanske inte Fred Flinta ..." och sedan i uppdrag att hitta kvinna den andra halvan

("... Men jag säker på kan göra sängen rock").

"Ingen kommer att bli oförskämd," Ms Roy sade, "eftersom ni är förbundna med grader av vänner."

En annan går konceptet som testas är Tawkify, för maj-december skapelse av tidningen Elle råd kolumnist E. Jean Carroll, 69, och Kenneth Shaw, 27, tidigare en produkt planerare för Microsoft och huvudmannen "föreställa dig" för design-försäljningen Web plats Ett Kings Lane. De två träffades år sedan, när Ms Carroll sökte upp Mr Shaw, känd för att skapa en Facebook-app som heter Min renhet, för att hjälpa henne utformning sin egen app.

Mr Shaw sade hans yen för en flickvän, tillsammans med sin rädsla för att möta kolleger på Match och OkCupid, inspirerade honom att utforma en dejtingsajt utan nätet profiler.

Istället Tawkify Sökandena bilder och svara på 10 frågor om sig själva. Om de accepteras, Ms Carroll och ett team av matchmakers intervjua dem via telefon (inga algoritmer!) Sedan ställa upp dem på en telefon datum påföljande måndag vid 10 pm Matcher berättas nästan ingenting om varandra innan samtalet, vilket automatiseras genom en tjänst som Tawkify grundarna kallar "Herr Brooks, "eftersom det kändes som en fin namn för en datering butler.

När paret är ansluten håller sin telefon samtal 10 minuter innan linjen går döda, till Stoke intriger. Att tala längre, måste paret byta telefonnummer innan klockan tar slut eller annat begära att Mr Brooks ansluta dem igen följande måndag.

Ms Carroll sade hon talar med nästan alla män sökanden sålla ut dem hon tycker är enbart ute efter sex. Men även detta kan framkalla era Yenta i Matchmaker, några av Tawkify övriga taktik är mer of-the-ögonblick.

Företaget är fakturering sig som den första att använda Klout poäng, ett mått på ens digitala inflytande, som en matchmaking mått. Ju högre poäng, desto mer sannolikt är det att du matchas med någon av samma status. Och Tawkify har matchas personer med någon imponerande digital status, liksom underkläder designer och burlesk konnässör Dita Von Teese (fritt hustru Marilyn Manson). Klout poäng: 69 av en möjlig 100 (den genomsnittliga poängen är 20). Ms Carroll säger Ms Von Teese letade efter en man som ville hittills den verkliga henne, inte hennes offentliga persona, så hon matchade med en skandinavisk författare. De två fann varandra under Tawkify samtal och bestämde sig för att träffas för cocktails, sedan middag i Paris, där de båda har bostäder. Ms Von Teese var tvungna att lämna Frankrike för att flyga till Los Angeles, men hon och romanförfattaren är fortfarande pratar.

"Jag kommer att använda allt verktyg jag kan använda för att hjälpa mina instinkter och min gut", säger Ms Carroll, som skäl till att människor med höga Klout poäng är utmärkta kommunikatörer. "När du lär känna dessa människor, så du känner bördan för att göra dem lyckliga", sa hon. "De vill bara en följeslagare för att göra middagen med." (Tawkify kostar $ 15 a match, $ 30 för tre matcher och $ 99 för sex matcher, det priset ingår en hel del av hand-anläggning från webbplatsens matchmakers, sa de.)

Även start-ups som Tawkify fokuserar på verkliga dating, är nya områden erkänner fallgropar online dating och försöker rätta till dem.

"Profilerna själva, de är inte trovärdigt", säger Naveed Nadir, 29, en Internet-teknik konsult i Kanada, med hänvisning till utsmyckning som många online daters gör. "De fejka deras namn. De fejka deras referenser. "

Mr Nadir vände sig till en plats han tycker människor är sannolikt att vara mer ärlig: den professionella nätverk databasen LinkedIn. Nyligen introducerade Mr Nadir Hitch.me, en dejtingsajt för LinkedIn medlemmar. Skillnad från de flesta online dating webbplatser, där användarna tillbringar timmar att bläddra igenom profiler för främlingar på Hitch.me de kan snabbt hitta någon - även någon som är i deras verksamhet eller sociala cirkel - då kliva av platsen och möts.

När någon registrerar sig, Hitch.me automatiskt importerar sina LinkedIn information, då frågar efter vissa personliga uppgifter inklusive längd, utbildning och etnicitet. Sekretess filter för att medlemmarna ska få sina profiler osynlig för alla sina kontakter hos LinkedIn eller alla sina kollegor.

Filtren kan också göra en profil som bara visas för en viss bransch, som bilar eller bank. Visa en medlems LinkedIn information är gratis, men för att kommunicera med dem eller visa sin personliga information sidan finns en avgift baserad på krediter. Till exempel låsa upp någons personliga-sidan med är 20 poäng och skriva till dem är 50 poäng (10 $ köper du 300 poäng, $ 25 får 1000 poäng, $ 50, 2500 poäng).

Men för vissa, kan även en så lågmäld nätet synsätt konkurrerar inte med att träffa människor på live-sociala evenemang, även de som minns hastighets-daterar jippon av forna.

Phillip Barker, 34, som studerar för en magisterexamen i socialt arbete, var nyligen en presentatör i Chicago på mig hittills lesbisk, gay, bisexuella och transpersoner natt på Den Theater i Wicker Park. Först skeptisk, sade han, att han fann slutändan entusiasmerande.

"Det var en fantastisk resa," Mr Barker och tillade att han lärde sig att människor han kan normalt avfärdar inte hans typ kan mycket väl vara värt engagerande. "Alla har en riktigt bra historia att dela, om du lyssnar."

Bland de bilder han delade var en bild på sig själv att spela volleyboll (hans barndomsdröm), landets koderna för de 26 länder han har besökt, och insidan av hans kylskåp, som omfattade ägg, grönsaker, Red Bull och Dom Perignon.

"Jag ville visa mig på ett positivt sätt, men på ett mycket realistiskt sätt så de inte luras på vägen när de lärt känna mig", sade Mr Barker, vars presentation gjorde honom flera datum, däribland en man som Han kommunicerar fortfarande.

"Detta är vad datering ska vara," sade han. "Låt oss ta småpratet ur den och gå till kärnan i vilka vi är. Ingen har få någon yngre. "

Varje webbplats kan vara ett Dating Site