torsdag 29 oktober 2009

The Story of Joe Francis and his GGW Franchise

Joseph R. "Joe" Francis (född 1 april 1973) är grundare av Mantra Films, Inc., som producerar Girls Gone Wild och Guys Gone Wild DVD-serien. Francis, som växte upp i Laguna Beach, Kalifornien, examen från University of Southern California 1995 med en examen i företagsekonomi. Han avslutade också USC's Entrepreneur Program.

Efter examen från USC, arbetade Francis i olika kapaciteter i TV-produktion, så småningom landa ett jobb som produktionsassistent för TV-serier Real TV, som sändes fot av ovanliga händelser inte rutinmässigt omfattas av mainstream Network News på den tiden. Medan han arbetade på Real TV, Francis lärt av en sammanställning video som var populär bland produktionspersonalen som innehåller film, som ansågs vara alltför långtgående för tittarna nät-TV, inklusive Real TV. Francis trodde att det fanns kommersiella möjligheter med en video av detta slag och redigerat videoband och döpte den förbjudits Television, som Dagens (bland annat), en liten flicka och hennes mamma träffas av en framrusande tåg. Han använde ett företag direkt marknadsföring plan som han skapade i college och försäljning av enskilda videokassetter av titeln.

Banned From Television ansågs vara en kommersiell framgång och lekte andra uppföljare. En av de videor som Francis hade licens, innehöll bilder från kvinnliga studenter blinkande sina bröst under Mardi Gras och Spring Break. Seeing marknadsföring överklagandet, heter han att bilderna Girls Gone Wild (GGW). Han stannade till slut licensiering material och började producera den själv.

De videor har teman som "Girls Gone Wild: Ultimate Spring Break eller Girls Gone Wild: Sexy Sorority Sweethearts och marknadsförs till unga vuxna män. De är främst säljs via TV postorder och ofta annonseras på sena infomercials natt tv, med en kort "VARNING" som en ansvarsfriskrivning innan kommersiella börjar.

År 1997, vid 24 års ålder, grundade Francis Mantra Films, Inc. som bygger på förutsättningen upptäckte att han kunde film college-age kvinnor "Going Wild," inklusive blottade sina bröst inför kamerorna på våren raster och andra lokaler, Mantra blev ett företag med över 400 anställda och har registrerats omsätter drygt 100 miljoner dollar per år. Mantra snurrade också av killarna Gone Wild DVD-serien.

I en värld av popkulturen, Francis "Girls Gone Wild regelbundet refereras i dagens samhälle och popkultur atmosfär och nämndes nyligen som ett exempel på" sexualisering ", nummer 23 på USA Today: s lista över" 25 trender som Changed America ".

Som offentlig person har Francis lockat sin andel av kontroverser, inklusive påståenden om en konspiration för att använda minderåriga i sexuella föreställningar och påståenden i Los Angeles Times för våld mot kvinnor. I ett väl publiciteten fall, kidnappades Francis från hans Bel Air hem av en angripare som också försökte utpressning Francis. Gärningsmannen fick ett 10-års fängelse.

Francis är ofta kritiseras av sociala kommentatorer och feminister tredje omgången för att vidmakthålla det som vissa anser vara "den nya dubbel standard" vilket motsvarar den objektifiering av kvinnor med sexuell frigörelse.

Mantra filmer har kommit under rättslig attack vid ett flertal tillfällen. Återkommande påståenden ingår att kvinnor ägnar sig åt sexuell aktivitet användes utan samtycke av kvinnorna, som Mantra filmer bedriver sexuellt utnyttjande av minderåriga och den ofullständiga uppgifter hölls av deltagarna i GGW videor. Idag videor, som säljer för så lite som $ 9,99 per styck, bidra till en total omsättning om nästan 100 miljoner dollar per år för Mantra Films, Inc.