fredag 16 juli 2010

Främlingar Inflytande Dating Inställningar


INDIANAPOLIS, juni 12 (UPI) - Fåglar gör det, fisk göra det och människor gör det också - kopiera partnerval - där ett exemplar styrman val av andra, säger amerikanska forskare.

"Vi kanske tror att söka efter kompisar är en process som bäst individuellt, att vi på bästa sätt kan samla information från oss själva," leda författare Skyler Place av Indiana University och Peter M. Todd, professor vid samma universitet, sade i en uttalande. "Men människan, liksom många andra djur, även uppmärksamma preferenser andra, att göra för en mer effektiv sökprocess. Vem andra som kan också vara ett bra val för oss själva. "

I studien ingick 40 män och 40 kvinnor, som var och tittade på video i åtta hastighet dating interaktion - "mini datum" lasern ca 3 minuter.

Deltagarna var att förutsäga om de trodde de datum som var framgångsrika. Då tillfrågades om de ville bli en romans med hastigheten Daters.

Studien, som publicerades i tidskriften Evolution och mänskligt beteende fann männens intresse för hastighet Daters ökat generellt efter att titta på filmerna, men ökade mer om deras manliga peer hastighet dater i videon verkade vara intresserade av kvinnor - om män betraktades som attraktiv eller mer lockande än den hastighet dater.

Men den kvinnliga studien deltagarnas intresse för speed dating ökas om sina kamrater i videon verkade intresserad. Deras intresse avtog om hastigheten dejta kvinnor verkade ointresserade.