torsdag 9 juni 2011

Online Dating Hjälper änkor och änklingar i sorgeprocessen


Enligt experterna är romantiska online dating spelar en viktig roll i sorgeprocessen. En ny krönika hur änka online daters använda deras profiler som en plats för att förstå det förflutna, samtidigt formulera en vision om ett framtida liv. University of Delaware kommunikation professorer Dannagal Young och Scott Caplan har samlat in mer än 500 online dating profiler från frånskilda och änkor / änklingar individer av båda könen i åldrarna 18 och 40 år gamla.

Prövning av profiler för tyda på sund inställning till förlust och beskriva tillbaka historien bakom skilsmässa eller makens död, är försöket att göra känsla av tidigare erfarenheter en handling som kallas "kognitiv omvärdering." De hade då funnit att änkor daters är mer benägna att nämna deras rygg berättelser online, jämfört med frånskilda prova att göra känsla av att finna mening i det och formulera en vision för framtida partnerskap.

Det sägs att de av dem som nämns ryggen berättelse är mer påtagligt troligt att beskriva hur upplevelsen förändrade dem till det bättre.

Caplan sa, "Många efterlevande make pekar på en förskjutning av prioriteringar och en ny uppskattning för livets bräcklighet efter maken avlider." Hon därmed sagt att man ska se det som en post-förlust upplysning.

Unga konstaterade dock att "Nätdejting verkar vara ett sätt att föra dessa sunda vanor tillsammans."