onsdag 11 maj 2011

Varför Online Dating misslyckas


Nästa gång du loggar in på en dejtingsajt, kanske du vill lägga till â € œmysteriousâ € i din lista över önskade egenskaper, eftersom mindre du vet om en potentiell partner desto bättre.

En ny studie av romantiska relationer konstaterar att som online daters lärde känna en annan person över tid, vände sina ursprungligen söta föreställningar sur. Forskarna föreslår att uppblåsta förväntningar kan leda till stora besvikelser när daters mötas personligen. När ett fel är fläckig, är hela dagen smittat.

Fantasier försvinnande med kunskap är en process som träffar kvinnor hårdare än män, säger Michael Norton i Harvard Business School och en av studiens författare.

â € œOn online datum, kvinnor är mycket, mycket mer besvikna än män, "Norton sa. Kvinnor lägga mer materiel i den virtuella dating världen eftersom de söker en själsfrände, sade han, medan män är vanligtvis efter en mer avslappnad relation.

Det är inte så vana alltid föder förakt, forskarna säger. Men i genomsnitt, som du lär dig mer om alla älskare, desto mindre sannolikt är det att du kommer att klicka och komma överens med dem, förklarade Norton.

Online dating 101

Norton och hans kolleger, däribland Dan Ariely vid MIT och Jeana Frost för Boston University, inledde studien med hjälp av online dating tjänster som eHarmony och Match.com, men han vägrade att säga vilka specifika. â € œWe arbetade med ett par online dating företag som var konstaterandet att deras användare fick mycket missnöjd mycket snabbt med online dating. Och frågan var varför, sa â € Norton.

För att ta reda visade de var av 304 online daters, medelålder 34 en grab-bag av allt från ett till 10 drag slumpmässigt gallrats från mer än 200 variabler som samlats in från verkliga online daters. Varje deltagare online betygsatt hur mycket de tyckte om sin potential datum, samt vilka egenskaper de skulle också använda för att beskriva sig själva.

Deltagarna gav mycket lägre betyg till potentiella datum och också uppfattas mindre likhet med dem när de sändes större, snarare än färre, antal drag.

Resultaten beskrivs närmare i januarinumret av Journal of Personality och socialpsykologi.

Fler bevis

Ytterligare två försök backas upp denna slutsats. I ett har forskarna frågat var och en av 190 elever att fylla i en webbaserad undersökning där de visades 10 drag, en i taget. Efter att ha sett varje egenskap, skulle ämnen ange om det drag också beskrev dem.

Den första drag hade en negativ multiplikatoreffekt, fann forskarna. Om ämnen sade den första drag underlåtit att beskriva dem, de var mer benägna att säga samma sak om efterföljande egenskaper presenteras för dem. Motsatsen konstaterades om den första drag fick en positiv värdering.

â € œInevitably, Iâ € ™ m kommer att hitta något som vi donâ € ™ t komma överens om. Och så fort jag märker att en sak, då saker börjar kaskad så allt annat jag lära mig om du plötsligt nu känns mer bevis på att vi är olika och vi donâ € ™ t komma överens, sa â € Norton.

â € œOnce du startar denna process genom att säga, ~ â € Ah, itâ € ™ inte går bra, s â € ™ itâ € ™ som en lavin i grunden, sa â € Norton.

I den andra förstärkande experimentet tillfrågade forskarna två grupper av online daters. Ämnen i en grupp svarade på frågor om en kommande datum. Den andra ämnen svarat på frågor om ett tidigare datum.

Dessa resultat visade också att lära känna en person är en riktig downer för romantik. De poäng som tilldelas före datum var mycket högre än för post-datum. Och den upplevda graden av likhet mellan deltagarna och datum tog även ett dyk efter ansikte mot ansikte möten.

Fantasy datum?

Online profiler ge grundläggande begränsade bilder av människor, en nivå av vaghet som är bränsle, Norton sa, för kärlek som söker fantasi.

â € œBecause folk så gärna vill hitta någon, finner vi att de läser in i profilen. De slags se den personen som en bra match för dem, och att de har mycket gemensamt, sa â € Norton LiveScience.

â € œAnd när de äntligen träffas personligen, ta de ut itâ € ™ s bara en vanlig person som alla andra. De slut blir besviken again. €

Små vita lögner lägga till uppblåsta förväntningar. â € œOne av anledningarna till människor är så optimistiska när de läser dessa saker beror på att alla slags nyanser sin profil lite mer positiva då kanske det ska vara, sa â € Norton.

En separat nyligen genomförd studie av fyra dating sitesâ € "Match.com, Yahoo Personals, amerikansk Singlar och Webdateâ €" avslöjade gemensamma lögner i kärlekens namn. Profiler stöddes med verkliga mätningar av ett urval av användare. Ungefär hälften av männen ljög om deras höjd, lägga på minst en halv tum till sin längd, medan mer än 60 procent av alla deltagare skev sin vikt med fem pounds eller mer.

Match tips

Norton och hans kollegor håller på att utveckla metoder för online daters att stanna grundad i verkligheten som de navigerar den virtuella världen av romantik.

I en studie, Frost, MIT forskaren, som avser ett online-gränssnitt där människor träffas för â € œvirtual dates.â € Till exempel, du och en framtida datumet skulle varje spela en avatar och vandra genom ett konstgalleri tillsammans. Även itâ € ™ s inte i närheten av ett personligt möte, sade Norton kan du få en känsla för om personen är rolig eller en god lyssnare.

â € œPeople också kommer att använda sina avatarer att flirta så du kan gå lite närmare eller lite längre bort, sa â € Norton.

Det viktigaste budskapet från Groupa € ™ s studie, Norton sade, är att människor ska inse att reglerna för online dejting och verkliga dating är desamma. I den verkliga världen, â € œYouâ € ™ re vana vid att det är svårt att hitta personer, youâ € ™ re van att träffa människor och inte riktigt klickar med, sa â € Norton. â € œDonâ € ™ t anta att eftersom du loggar in på en webbplats och det finns alla dessa alternativ som itâ € ™ s kommer att bli några användningen enklare €

LiveScience.Com