måndag 11 juli 2011

Äktenskap sinnade Gör bättre online än på Bars


På marknaden för romantiska, megapixel är nu officiellt effektivare än bar-sidan flört.

Mer än dubbelt så många par som gifte sig förra året träffade genom online dating tjänster än på en klubb eller social händelse, enligt en ny undersökning som Match.com.

Undersökningen visade att 17 procent av dem som gifte sig under de senaste tre åren träffat online, vilket gör den tredje mest frekventa metoden för introduktionen, bakom mötet genom en gemensam bekant eller på jobbet eller i skolan.

"Online dating är numera en prioriterad sätt för singlar att hitta datum", säger Joe Tracy, utgivare av Online Dating Magazine. "Jag tror det stigma som har fäst online dating - och det finns fortfarande några som idag - har kraftigt minskat. Alla känner någon som har gjort online dating, så folk är mindre rädda för att prata om det. "

Studien, som genomfördes av undersökningsföretaget Chadwick Martin Bailey visar hur snabbt nätdejting - funnits i mindre än två decennier - har revolutionerat människors sätt att hitta och föra potentiella kompisar.

"Det verkar ha fördrivits alla andra former av dating", säger Susan Frohlick, en kulturell antropolog vid University of Manitoba som har studerat online dating. "Jag skulle säga att det varit de senaste fem åren som det blivit hyper-mainstream".

Undersökningen visade också att en av fem singlar har dejtat någon de träffat via en online dating site och att en av fem nya relationer har sitt ursprung till Internet. Företaget menar också att bland nyligen gift par som träffade på nätet, 30 procent initialt tog kontakt via Match.com. Webbplatsen har ungefär 3 miljoner aktiva användare vid varje given tidpunkt, enligt företaget.

Online dating statistik har alltid varit oklar och ofta motsägelsefulla. Det Match.com-sponsrad undersökning, till exempel, fann att 17 procent av par som gifte sig 2007 träffades genom online dating webbplatser, men en Harris Interactive opinionsundersökning sponsras av eHarmony visade att endast 9 procent av par som gifte sig samma år infördes genom sådana tjänster . (Den Harris studie hävdar att 2 procent av nyligen gift amerikanska par tillgodoses genom eHarmony.)

Oavsett avvikelser, resultaten pekar på den alltmer framträdande roll webben spelar för att hjälpa singlar att hitta någon som de vill gå ner i gången. Online Dating Magazine uppskattar att 120.000 amerikanska par som gifter sig varje år träffat online.

"Det är ganska seismiska, om man tänker på det," säger Greg Blatt, vd för Dallas-baserade Match.com. "Du har denna nya sak från ingenstans som verkligen har hoppat in och tagit på sig en betydande del av denna grundläggande mänsklig interaktion, vilket är att träffa människor."

Blatt attribut branschens tillväxt till ökningen av teknik och förändringar i samhället som har gjort det svårare att träffa människor genom traditionella metoder. Folk gifter sig senare, arbeta fler timmar och leva längre bort från familjemedlemmar som kan introducera dem till en grannes stilig, stödberättigade brorson. Bärbara datorer och modem klev in för att fylla tomrummet.

"Det här är bara mötet" Blatt säger. "Det är inte annorlunda möte Match än det är möte på en fest eller på en restaurang eller på tunnelbanan. . . . När du har träffat, är det verkliga livet, man antingen faller för varandra eller inte. Du har antingen en stor romans eller om du inte.

"Det är inte som datorer tar plats romantik", säger han. "Det är bara ett annat sätt att sätta dig i en position att möta någon som sedan ger dig en chans till romans."

Textil-és Ismerkedés