måndag 25 juli 2011

En ny studie visar nästan en fjärdedel av Par träffat online


av Jennifer Ludden

Vänner har länge varit samhällets främsta äktenskapsmäklare, med hjälp från föräldrar och medarbetare. Men de är alla förlorar mark till Internet. En ny studie visar att nästan en fjärdedel av par träffat online, och förutspår att webben snart kan komma att bli Nr 1 hur amerikaner hitta en partner.

Michael Rosenfeld på Stanford University säger att tekniken inte har skakat upp dating scenen så här mycket sedan uppfinningen av telefonen, men även det inte jämföra.

"Telefonen gjorde det lättare att ha kontakt", säger han, "men egentligen bara med folk du redan visste. Du skulle inte plocka upp telefonen och ringa någon du inte känner. Det skulle vara besvärligt. "

Men Rosenfeld studie, som presenterades vid American Sociological Associations årliga möte, finner de att ansluta online är oftast fullständiga främlingar - inte ens vänners vänner.

Självklart, säger New York psykologen Nicole Adams hon använder online dating webbplatser just därför att de avslöjar en hel del information om dessa främlingar.

"Grad av inkomst, livsmål, intressen, gillar, ogillar," säger hon. "Man vill också avskaffa de verkliga galna människor, i brist på bättre sikt."

Adams är 35 och har dejtat på nätet samtidigt gå igenom en skilsmässa. Visst, säger hon, folk brukade lita på familj och vänner att överväga alla hennes önskemål och komma med en bra match.

"Men ingen riktigt, riktigt vet vad jag gillar utom jag", säger hon.

Adams uppskattar att kunna nå ut till människor hon aldrig stöter på i sin egen sociala kretsar, och i själva verket finner forskning att webben är mer sannolikt att ansluta människor från olika religioner och etniciteter.

Sedan Adams säger att det är mycket praktisk aspekt: ​​Web dejta sparar mycket tid. Om hon inte träffa någon genom vänner eller familj, även om gnistor inte flyger Adams säger att hon är mer benägna att drabbas igenom några fler datum och låt dem försiktigt.

"I online dating, har du inte något av detta tryck," säger hon.

Inga kemi? Inga problem.

"Det är som," Nästa! Tack så mycket, det har varit riktig. " "

Aj.

Men den mindre poolen av potentiella partners, desto viktigare är de som Web kontakter kan vara. Rosenfeld hittade en jättestor 61 procent av samkönade par träffas på nätet.

"Så Internet är en vän till alla som letar efter något som är svårt att hitta", säger han. "Och det är sant oavsett om du letar efter delar till en '57 Chevy, eller en partner som har vissa egenskaper som är ovanliga."

En nyligen Duke University studie visar att online daters är oproportionerligt vita och välutbildade, delvis därför att färre minoriteter har datorer hemma. Men denna studie förutspår också Web datering kommer att fortsätta att växa som tillgång online expanderar, och framgångsrikt par sprida ordet.

Rosenfeld säger allt är att lätta ett socialt stigma.

"Det brukade vara så att folk som träffat online hade en egen historia som de trodde var mer tilltalande", säger han. "Det verkade lite krasslig och opassande, och av någon anledning tänkte man att det var mer rakryggade att säga," Jag träffade dem i en bar. " "

Barer, förresten - tillsammans med restauranger och andra offentliga platser - är fortfarande den tredje mest sannolika platsen för par att träffas. Men Rosenfeld säger när du talar med människor, visar det sig många träffade där efter att först möta varandra online.