torsdag 12 november 2009

Amerikanerna Don't Want To Be Friends med någon

Amerikanerna har tredjedel mindre nära vänner och förtrogna än bara två decennier sedan, och antalet människor som ingen har mer än fördubblats - ett tecken att vi kanske bor ensammare, mer isolerade liv än tidigare, är en undersökning släpps i dag kommer att säga.

I undersökningen fann man att män och kvinnor i varje ras, ålder och utbildningsnivå rapporterade färre intima vänner än samma undersökning dök upp 1985.

Sina återstående förtrogne var mer sannolikt att vara medlemmar i sin kärnfamilj än 1985, enligt studien, men intimitet inom familjerna var nere också. Resultaten redovisas i juninumret av American Sociological Review.

"Du brukar inte se den typen av stora sociala förändringar i ett par decennier, säger studie Medarbetare Lynn Smith-Lovin, professor i sociologi vid Duke University i Durham, NC

Detta är inte bara en akademisk övning: Nära relationer fungera som ett skyddsnät, sa hon. "Vare sig det är att plocka upp ett barn i dagvård eller hitta någon att hjälpa dig ut ur staden, i en orkan, det är människor vi är beroende av."

Linda Bickel kan relatera. Den 33-årige Detroiter är en designer för en reklambyrå centrum. Hennes närmaste förtrogne är en syster och syster-in-law.

"För mig är det eftersom jag alltid haft en nära familjemedlem, Bickel sa. "Även när jag var gift - Jag var gift i 10 år - vi skulle göra saker med sin familj eller våra nära vänner. Vi hade inte en stor cirkel."

En förklaring till vänskap nedgång är att vuxna förlängda arbetstider och umgås mindre. Det inkluderar kvinnor som, när hemmafruarna, tenderade att ha en stark gemenskap nätverk. Dessutom pendlar är längre, och TV-tittande och datoranvändning har ökat.

Som anslutningar till grannar och sociala klubbar nedgång, Smith-Lovin sa, "Ur social synvinkel betyder det att du har fått fler människor isolerade i ett litet nätverk av personer som är precis som dem."

Carissa Gaden, en St Clair Shores psykolog, sade torsdag att fler härjade livsstil bidrar till brist på nära relationer.

"De flesta människor är så upptagna idag att de kanske inte har tid att vårda relationer. Personen du stöta på din dotters fotbollsmatch kanske inte är den person som du vill säga" Hej, jag är verkligen oroad över den här ... " till. "

Men Gaden sade medan hertigen studie visar människor har mindre nära vänner, det betyder inte att folk inte vill ha dem.

"De kunder jag jobbar med pratar mycket om relationer, sade hon. Människor vill absolut de nära relationer med andra människor. "

En persons relationer eller brist på dem - kan säga mycket om personen.

"När jag ska träffa någon, jag vill veta om sina relationer, eftersom den berättar om hur känslomässigt friska de är," Gaden sa.

Forskargruppen har resultaten bygger på frågor som de till en av landets klassiska inställning enkäter, General Social Survey, som University of Chicago National Opinion Research Center har genomförts vartannat år sedan 1972.

Inför-ombads to-face undersökning 1.467 personer - ett nationellt representativt urval - att räkna och beskriva alla de människor som de vill diskutera frågor som är viktiga för dem under de senaste sex månaderna.

Den fråga som ställdes under 2004 var densamma som den som frågat 1985 trots att termen "diskuteras" kan ha fått en del nya respondenter att utelämna vänskap stöds av e-post, medgav Smith-Lovin.

"Men om du behöver någon att hämta dina barn från daghem eftersom du har fastnat på jobbet, kan du inte e-post någon i New York, säger hon.

La Detroiter Bickel: de e-post relationer är inte lika intimt.

"Det sätt vi kommunicerar är annorlunda, säger Bickel, som e-post college friends. "E-post är så lätt att hålla en massa människor i en slinga i en mer otvungen sätt. Skäl om de var tvungen att skriva brev för att hålla kontakten med folk, det var mer personligt."

Sammanställts från Knight Ridder Tidningar och USA Today.