måndag 26 juli 2010

Last.fm Drivs Dating för musikälskare


Som William Shakespeare nästan skrev: "Om musiken är kärlekens mat, mashup". Det verkar vara den ethos bakom smaklökar, en dating site med en skillnad - det sätter musiksmak först genom att arbeta i en liten Last.fm magi.

Om du är en ivrig musikälskare du förmodligen ha en partner som delar din favorit band. Genom att gräva i Last.fm API gör smaklökar att hitta den person som gillar samma musik som du gör enkelt.

Skriv bara in din Last.fm användarnamn och så länge du har scrobbled en anständig mängd musik, kommer den hitta de bästa från de människor som har anmält sig till platsen. Enkla kontroller kan du välja den åldersgrupp, plats, kön och sexualitet av de personer som du avslöja. Om du vill komma i kontakt med en av de människor som den avkastning du är tänkt att registrera dig för ett smaklökar konto. Däremot är det ganska lätt att hitta Last.fm profil istället om du vill det.

Om du vill ta del själv, men du behöver ett konto. Anmäla sig är enkelt, men som en ny tjänst den userbase är inte så stort så inte förväntar att fyllas med perfekt matcher ännu.

Byggt av en två-person UK-baserade teamet, är smaklökar ett smart och vackert enkelt exempel på kvaliteten på de tjänster som kan byggas på toppen av öppna API: er.