söndag 17 januari 2010

Dating en petig Eater är inte lätt


Det är bara din första dag, men eftersom hon coyly beställer en BLT, tror du hon skulle kunna vara tjejen i dina drömmar.

Tills du hör henne uppföljning line:

"Hold the bacon och tomater. Åh, och kan jag få nio grovt bröd i stället för surdeg? Nej skorpor, please. "

Ouch. Hon är en av dem.

Picky eaters.

De flyger oskyldigt under dating radar, navigering ditt första samtal så lätt att du inte kan låta bli att undra om din romantiska anslutningen är för perfekt för att vara sant.

Den är.

Insikten kommer oväntat, kanske under en intim gourmetmiddag.

Inget dödar stämningen vilja att offentligt beskriva en tortellini och prosciutto maträtt som "precis som makaroner och ost."

På intet sätt en petig äta vana Doom ett förhållande. Det är bara en sarkasm, en som knappast rivaler själviskhet eller otrohet.

Ändå daters modig nog att driva en anslutning med en petig ätare förtjänar beröm. De tolererar svårigheter som ofta förbises i typiska relationer.

Dessa uppoffringar är särskilt tydligt vid mat-centrerad semester like Thanksgiving.

De flesta par har friheten att njuta av Turkiet marinerade i en exotisk samling av kryddor, ihopkopplade med sida rätter domineras av outtalbara ostar.

Under tiden försöker en ensam kock för att få henne särskiljande man att äta en bit pumpa paj, lovande, "It's just orange cheesecake."

För de invigda - de som aldrig haft nöjet att kalla kapris "miniatyr pickles" - picky eaters generellt delas in i två kategorier.

Det är unadventurous rasen, de vars extrema kulinariska enkelhet aldrig överstiger två stavelse förrätter. Med ett undantag: chili-cheese hundar.

Sedan har vi den motsatta änden av skalan - de dater som kanske alltför äventyrlig för hans eller hennes eget bästa.

Vet inte om du dating denna sort? Ta din flickvän till Buffalo Wild Wings och se om hon frågar om restaurangens ekologiska val.

För alla behövs sina uppoffringar kan dejtar en petig äter vara ett tecken bygga erfarenhet.

Du utvecklar en närmare relation med professionella tjänstesektorn.

Du vet, den typ av förhållande som kommer av att uttrycka "Förlåt" till din servitör efter din pojkvän klagar den välsmakande sås på sin stek är långt ifrån ranch dressing.

Ännu viktigare är att tolerera någon matvanor är ett tecken på att du kommer att kunna hantera mer seriöst förhållande skillnader.

Så enkelt rycka axlarna när din flickvän beställer BLT sans bacon och tomat. Förhoppningsvis alla dina relationer befarar kommer att lösas upp över dessert.

Förutsatt att du hittar någonstans som säljer importerad choklad med ekologisk frukt fyllning.