onsdag 10 mars 2010

Mitt i en bitter skilsmässa, går en mur upp i Brooklyn par hus


NEW YORK (AP) - Som två kalla krigets motståndare, Chana och Simon Taub skiljs åt av en mur - en som byggdes rakt ned mitt i deras hem för att hålla käbbel makarna isär.

Ingen av dem ville flytta från sitt älskade Brooklyn hus och så - i en av de märkligaste skilsmässa striderna staden har någonsin sett - en vit Gips partition uppfördes för några veckor sedan på order av en domare.

Skilsmässan fall, som har förbluffande till domstol för nästan två år, har kallats Brooklyn's "War of the Roses," efter 1989 års film med Michael Douglas och Kathleen Turner som en kämpande par.

Bortsett från väggen, har Taub version av berättelsen vissa andra farsartade inslag: Chana sade mannen på mer än 20 år har avlyssnat hennes telefoner. Simon sa hans fru äger för många skor.

Det är inte som om Taubs har ingen annanstans att gå. För en sak, äger de en plats två dörrar ner. Men av skäl som inkluderar envishet, trots och sin kärlek till hemmet, både kräva vistas i detta hus i Borough Park.

"Det är mitt hus. Och känslomässigt, i min ålder, vill jag vara i mitt hus!" sa Simon, 57, som var den som begärde muren.

Han kallar sin hustru en gold-digger som efter hans pengar.

Chana, 57, som säger mannen misshandlade henne, sa hon har lika mycket rätt att stanna som han gör, om inte mer.

"Jag behöver ett hus att bo i och pengar att leva på!" hon.

"Jag arbetade mycket hårt, som en häst, som en slav för honom."

I New York City, med sitt ständigt stigande fastighetspriser, är det inte ovanligt att par som slåss om ett hus eller vägra att flytta ut under äktenskapsskillnad. Domare ibland ber par att sätta gränser, till exempel låta en make har tillgång till studien under en viss del av dagen.

Men en verklig mur? Det är en ny, säger Barry Berkman, en New York skilsmässa advokat.

Muren delar upp vardagsrummet från trappuppgången på nedre våningen i Taubs "rikt utsmyckade, trä-paneled tre våningar höga hus, vars marknadsvärde har ställts till US $ 923,000 av staden.

Hon har den översta våningen där sovrummen ligger, tillsammans med köket på andra våningen. Han har i vardagsrummet på första våningen och matsalen på andra våningen. Så de inte springer in i varandra på andra våningen, är dörren mellan matsalen och köket barrikaderade på båda sidor.

Ett av parets barn bor hos pappa, tre andra bor hos mamma.

Chana sa för två decennier hon ut med fysisk och psykisk misshandel som blev värre med åren. Hon sa att hon var tvungen att spola toaletten efter honom och tog på sig strumpor och skor för honom. Han blev så våldsam i mitten av 2005 hon ansökte om skilsmässa, säger hon.

Simon förnekar någonsin om en hand på Chana och insisterar han gav henne en lyxig livsstil. Men han sa att hans tröja tillverkande företag gick i konkurs i slutet av 1990-talet och han fick en andra hjärtattack under 2005 att endast förvärrat deras ekonomiska problem. Han sa att hon vill skiljas tränga vad pengar han har kvar.

Chana säger att hon inte vill ha mycket från sin man, huvudsakligen bara underhållsbidrag, barnbidrag och en skälig andel av egendom.

I augusti 2005 sade en domare Simon, som Chana hade tvingat ut ur huset, skulle flytta tillbaka efter att bygga en mur. Chana överklagas. En appellationsdomstol få slut på väggen, kalla det ett nytt koncept. Muren gick upp i december och Simon flyttade tillbaka in

Vid ett tillfälle under övergången, sade någon Chana hade 300 par skor fångad på Simons sida. Chana säger att det är en lögn Simon kokat ihop för att få henne att likna Imelda Marcos, en hänvisning till den tidigare filippinska första dam och hennes enorma sko samling.

"Jag är inte intresserad av skor, säger hon.

Simon svarade: "Kanske det var 299. Jag inte räkna dem."

Chana sagt sedan Simon har återvänt, har han följt henne via videokameror. Simon sa övervakningen går i båda riktningarna och pekar på kameror på hennes sida, men Chana insisterar hon inte kontrollera dessa. Chana säger Simon avlyssnat hennes telefoner. Simon sa att är galen - han inte bryr sig vem hon talar.

Kimberly Flemke, ett par terapeut i Philadelphia, sa när makarna går så långt som att vägra att lämna ett hus medan skilsmässan, det innebär ofta varken är redo att gå vidare.

"Det är klart att om de ska gå så lång, det finns fortfarande alltför mycket sammanhang, säger hon.

"Jag hoppas att de skulle båda gå till terapi."

Online Dating Is Not A Contest