lördag 7 maj 2011

Mobile Dating


De senaste åren har sett mobil teknik kommer på stormsteg, är telefoner blir snabbare, mindre, smidigare, smartare och mycket mer kapabel. Detta har återspeglats i explosionen i valet av program (program) som är tillgängliga för nedladdning. Dessa dagar har du apps som hjälper dig att hitta en restaurang, översätta text, sociala nätverk, och jämföra priser. Även NASA har en app.

Det är förvånande lite därför att en av de mest populära typen av apps är dating app. Det finns hundratals av dem på Android Marketplace och ännu mer på Apple App Store, var lovande det enklaste, mest kul sätt att träffa människor i "ditt område". Flirtomatic, en av de mest populära mobila dating tjänster, rapporterade att under 2010 över en halv miljard "flörtar" sändes, vilket motsvarar ungefär 285 meddelanden per användare.

Det är klart att mobil dating har många saker att satsa på det utan som Flirtomatic anger i sin "Flirt rapporten" Marknadsundersökning, det finns viktiga integritetsfrågor att komma ihåg när du använder platsbaserade program.

Lloyd Borrett, säkerhet Evangelist på AVG (AU / NZ), säger: "En enhet känna till dess användaren befinner sig kommer att möjliggöra framtida innovativa tjänster. Inom fem år användare kanske kan hitta någon på en dating site och skicka (med tillstånd) riktiga blommor omedelbart deras exakta placering. "

"Långsökt? Intrång i privatlivet? Tänk på att eftersom telefonen vet var du är, blir det den mest effektiva leveransadress kan tänka sig. Din adress är telefonen, som är där du är. Men bara om du vill att det ska vara. "

Ge bort din plats till främlingar har uppenbara konsekvenser, så här är fem tips från AVG (AU / NZ) på sig fram säkert när du använder platsbaserade program:

Kolla källan: Installera bara program från en betrodd källa - det är som att köpa från en butik, eller placera dina pengar på ett bankkonto. Prova och kontrollera rykte app tillverkaren. Apps i Apple Store är noggrant kontrollerade, medan Android Marketplace är mer öppna med sin screening politik.

Kontrollera om dolda avgifter: När du hämtar en app se att förstå exakt vad de dolda kostnaderna är. "Gratis" är inte alltid så svart och vitt som det kan verka.

Kontrollera dina inställningar: Se till att programmet bara är övervakning / rapportering av de uppgifter som du vill dela.

Stäng av den: Stänga av GPS-funktionen när du inte använder det kommer att se till att din integritet skyddas. Detsamma gäller för att ta bort programmet om du har slutat använda den.

Slitageskydd: med en aktuell anti-virus på telefonen kommer att säkerställa att den håller skadlig programvara från att dela information som du vill hålla privat.