söndag 1 maj 2011

Hur till Land en rik man


Tydligen hela feministiska rörelsen var något slags skämt. Eller så den senaste tidens utslag av dating gurus och deras kontroversiella guideböcker om landning en rik kille skulle få er att tro. Strunt jämställdhet, dessa kvinnor vill ha pengar - och massor av det.

Med brinnande behåar ett avlägset minne, har dessa skamlösa kvinnor skrivit böcker, erbjuda seminarier och även ge privatlektioner om hur haken en penningstarka man. De erbjuder där-to's och how-to's som kan hjälpa till att frigöra äktenskapet banken utan att göra, tja, vad som helst - flirta inte motstå.

"Varför inte göra det själv?" Kritikerna frågar ofta Ginie Polo Sayles, författare till Hur man får Rich. Hennes svar: "Du kan, men du kan göra det snabbare med en man."

Leidra Lawson, författare till Sugar Daddy 101: Vad du måste veta om du vill vara en Sugar Baby, är lika slö. "Personligen, jag älskar att arbeta, säger hon. "Men jag vill också vet att jag kan gå och handla eller åka på semester utan att behöva spara ihop pengar för det."

Om det låter legosoldat, det beror på att det är. Men det är också något nytt. "Vi är genetiskt programmerade att gå efter framgångsrika män, förklarar Lisa Johnson, författare Hur Snare en miljonär. "Hela vägen tillbaka till grottman dagar, hade kvinnorna att para sig med de bästa jägare, samlare och leverantörer för förökning av vår art."

Inte alla kvinnor är övertygade om pengar är det mässingsbricka: "Det är lycka om personen du älskar - man eller kvinna - som råkar ha pengar, säger Kim Gandy, ordförande för National Organization for Women. "Det är en underbar sak, och det kan säkert göra livet bättre och öppna möjligheter för dig och dina barn. Men det är en riktig misstag att tro att pengar kan köpa kärlek eller lycka. Det kan inte."

Men enligt University of Virginia sociologer Bradford Wilcox och Steven Nock, medförfattare av studien "Vad Love Got to Do With It? Jämställdhet, rättvisa, engagemang och kvinnors Civilstånd kvalitet". Amerikanska hustrur vanligtvis gladare när deras män tjänar lejonparten av hushållets inkomst.

"Vår studie visar att kvinnor som tar en mans rikedom i beaktande när dating kommer sannolikt att vara lyckligare ner på linjen, säger Wilcox.

Naturligtvis finner att big-time familjeförsörjaren är inte så lätt som det låter. Det handlar om att veta hur och var att söka. Ange gurus med salvia råd.

"Du måste uppgradera vart du går," råder Sayles.

"Häng där de rika göra", ekon Johnson. Det innebär dricka deras barer (tror femstjärniga hotell), middag på deras restauranger (super high-end, förstås) och spela deras sporter (golf, någon?).

Ett annat säkert kort för Anna Nicole Smith-wannabes: välgörenhetsevenemang. Johnson säger det finns ingen anledning att skänka stora pengar. Bara registrera dig som volontär - you'll få en tjuvtitt på gästlistan, en inbjudan till festen och ett frikort att mingla med dyra.

Bara en tips från gurus av guldruschen: Flirta och fjäskande är bra, men inte diskutera bankkonton.

Särtryck ur Forbes